Blind tevreden met resultaten tegen toplanden Duitsland en België

Daley Blind kijkt met een positief gevoel terug op de afgelopen interlandperiode van Oranje, waarin werd gewonnen van Duitsland (3-0) en dinsdag gelijk werd gespeeld tegen België (1-1), de nummer één van de FIFA-ranking.

'Hier kunnen we mee verder', zei Blind tegen de NOS. 'We houden een positief gevoel over aan de confrontatie met twee toplanden. We mogen tevreden zijn, maar natuurlijk zijn er ook puntjes die we moeten bespreken. Met name de eerste 25 minuten, dan moeten we scherper zijn.'

De start van Oranje was niet goed en de Belgen kwamen al na vijf minuten op voorsprong dankzij Dries Mertens. 'Je komt de kleedkamer uit met het gevoel erop te gaan klappen, maar dat echt op het veld toepassen, daar moeten we nog aan werken. Later kregen we wat meer grip. Zij kwamen er moeilijk doorheen, dat geeft vertrouwen en daardoor ga je weer beter voetballen. 1-1 is een prima resultaat tegen de nummer één van de wereld.'

Blind vond het in de tweede helft beter gaan tegen de Belgen. 'Dat blijft hangen. We hebben bij vlagen goed gevoetbald en speelden aanvallend. Het was een wedstrijd met veel gezichten. In de eerste helft kwamen we er niet echt aan te pas. We creëerden een paar kansen uit de counter, maar een compliment voor hoe we compact stonden. Er is niets mis mee om dat af en toe te doen. Als het even niet lukt om hoog druk te zetten, bijvoorbeeld. Volgens mij is Frankrijk daarmee wereldkampioen geworden.'