Blind steekt erbovenuit bij Ajax, beloning voor Sparta-smaakmakers

Reacties

Slechts twee spelers van Ajax en PSV in het Elftal van de Week en dat in het weekend van de topper tussen beide clubs. Mauro Júnior was uitblinker tijdens de Twentse burenruzie en schoot Heracles Almelo met twee treffers eigenhandig naar de overwinning.

Blind steekt erbovenuit bij Ajax, beloning voor Sparta-smaakmakers

Net als vorige week is er een plekje ingeruimd voor Mohamed Ihattaren, die tijdens de topper tegen Ajax de uitblinker was aan de kant van PSV. Daley Blind was de beste Ajacied; de routinier bleef verdedigend goed op de been en was nauwkeurig in de opbouw van de Amsterdammers.

Het weekend werd vrijdag afgetrapt door FC Twente en Heracles Almelo, waar de Almeloërs aan het langste eind trokken in de Twentse burenruzie. Dat was voor een groot deel te denken aan Mauro Júnior, die met twee treffers zijn klasse etaleerde.

In het oog sprong ook de 4-0 zege van Sparta op RKC. De Rotterdammers werden bij de hand genomen door Halil Dervisoglu, die met een 8,0 als beoordeling werd uitverkozen tot beste speler van het voetbalweekend. Ook teamgenoot Abdou Harraoui deed het uitstekend en staat rechts op het middenveld geposteerd.

De immer efficiënte Bryan Linssen liet zich weer eens zien door twee keer te scoren namens Vitesse in het met 4-2 gewonnen duel met Fortuna Sittard. Hij kreeg een 7,5 en zag Mark Diemers uitblinken bij de Limburgers. Ondanks de nederlaag van zijn ploeg onttrok de middenvelder zich aan de malaise, door één keer te scoren en een assist te geven.

Verder aandacht voor doelman Luuk Koopmans, die ADO lang in leven hield tegen AZ, tot een strafschop van Teun Koopmeiners een kwartier voor tijd. Aan Alkmaarse kant was Owen Wijndal een van de uitblinkers. Beide spelers werden daarvoor beloond met een 7,0. Glenn Bijl was de beste speler aan de kant van FC Emmen tijdens het 3-3 gelijkspel tegen Feyenoord. Tot slot had FC Groningen-speler. Ajdin Hrustic een belangrijk aandeel in de totstandkoming van de 2-0 zege tegen PEC Zwolle. Hij complementeert daarmee het vijfmansmiddenveld in het Elftal van de Week.

Bekijk hieronder alle beoordelingen en het elftal met de uitblinkers.

'Ook tegen Ajax was Ihattaren dragende speler voor PSV'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.