Blind sneert naar media: 'Wij nemen jullie niet zo serieus'

Reacties

Ajax werd in de laatste weken overladen met complimenten en daarom was de thuisnederlaag van zondag tegen FC Utrecht (0-1) ook zo verrassend. Daley Blind maakte na afloop duidelijk dat de spelersgroep zich niet zo bezighoudt met wat er allemaal gezegd en geschreven wordt.

Blind sneert naar media: 'Wij nemen jullie niet zo serieus'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 1
FC Utrecht
FC Utrecht

Ajax won zijn laatste zeven wedstrijden voor zondag, met een doelsaldo van 31 goals voor en slechts één tegen. Zondag speelde de ploeg echter een teleurstellende wedstrijd en pakte FC Utrecht de drie punten. Voor de camera van de NOS kreeg Blind na deze zeperd de vraag wat het een ploeg doet als iedereen doet alsof Ajax iedere wedstrijd met twee vingers in de neus kan winnen.

De verdediger haalde zijn schouders op. 'Wij nemen jullie niet zo serieus', stelde Blind, doelend op de media. 'Na de wedstrijd tegen PSV (om de Johan Cruijff Schaal, red.) konden we er niks meer van, daarna waren we opeens weer favoriet en de beste. Wat de trainer laatst ook al zei: er zit niets tussenin, het is het een of het ander. We staan volgens mij sinds vorige week ook al in de Champions League-finale… Dus wat ik zeg, wij nemen het niet zo serieus.'

De nederlaag tegen Utrecht zorgde voor irritatie bij Blind. 'Het voelt zoals elke nederlaag: klote', maakte de international duidelijk. 'Ik heb het wel vaker gezegd dat wij zelf onze grootste tegenstander zijn. We hebben genoeg kansen gecreëerd en moeten het gewoon zelf afmaken. Maar al met al hebben we niet goed genoeg gespeeld.'

Blind begon tegen Utrecht op de bank; Nicolás Tagliafico mocht het weer eens laten zien als linksback. Ook dat frustreerde Blind. 'Ik vind dat ik moet spelen, maar dat is aan de trainer', zei hij. Een argument van Erik ten Hag zou kunnen zijn dat hij Blind wat rust wilde geven. 'Maar ik ben gewoon fit en wil elke concurrentiestrijd aangaan', aldus de linkspoot.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
26
5
3
98-19
+79
83
2
PSV
34
26
3
5
86-42
+44
81
3
Feyenoord
34
22
5
7
76-34
+42
71
4
FC Twente
34
20
8
6
55-37
+18
68
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.