Blind moet zoon overtuigen van terugkeer naar Ajax

Reacties

Daley Blind staat mogelijk voor een terugkeer naar Nederland. De 28-jarige verdediger wordt door Ajax gezien als een gewenste ervaren versterking voor de jonge selectie.

Blind moet zoon overtuigen van terugkeer naar Ajax

Blind, die bij Manchester United afgelopen seizoen zelden een basisplaats had, heeft in Engeland nog een eenjarig contract. Zijn voorkeur ging aanvankelijk uit naar een ander buitenlands avontuur. Zo was de 45-voudig international afgelopen winter nog dicht bij een overgang naar het Italiaanse AS Roma.

Nog altijd behoort een transfer naar een buitenlandse topcompetitie tot de mogelijkheden voor Blind, maar ook Ajax mengt zich inmiddels in de strijd om de verdediger. Daarbij wordt ook vader Danny Blind ingezet, die sinds een paar maanden in de raad van commissarissen van de Amsterdammers zit.

Met Daley Blind hoopt Ajax verder vorm te geven aan de selectie. Waar de club in de afgelopen jaren passief en veelal te laat handelde, met grote teleurstellende sportieve gevolgen, wil het nu wel tijdig de selectie rond hebben. De overvolle bankrekening moet zich gaan uitbetalen naar kwaliteit op het veld. Na de komst van Dusan Tadic wordt een terugkeer van Blind naar de Eredivisie momenteel in gang gezet.

Zijn komst gaat mogelijk gepaard met de transfer van Lisandro Magallán. Ajax is al maanden lang bezig om de Argentijnse verdediger naar Nederland te halen, maar nog altijd zonder het gewenste resultaat. Magallán werd al gekeurd in de hoofdstad, maar Boca Juniors wil de speler niet vrijgeven voordat er een vervanger is aangetrokken. De tijd begint te dringen voor Ajax, dat zodoende inzet op een alternatief. Daley Blind kan zowel centraal achterin als in de rol van verdedigende middenvelder spelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.