Blind: 'Ik probeer iedere pass een boodschap mee te geven'

Reacties

Daley Blind bevindt zich in een geweldige fase van zijn leven. Naast sportief succes met Ajax en de recente geboorte van zoon Lowen ontwikkelt Blind zich ook sterk in zijn rol bij de club. De statistieken laten zien dat Blind uitgegroeid is tot de passer bij uitstek in Amsterdam.

Blind: 'Ik probeer iedere pass een boodschap mee te geven'
© Pro Shots

Na het vertrek van Frenkie de Jong komt de verdediger namelijk niet alleen eerder, maar ook vaker in balbezit. Blind geeft meer passes dan vorig seizoen en van alle Eredivisie-spelers verstuurt Blind zelfs met afstand de meeste ballen. Ze komen, met een hoge passnauwkeurigheid, nog vaker op de helft van de tegenstander.

'Frenkie had exceptionele kwaliteiten met een dribbel, maar nu moeten we het soms met directe passing wat anders doen', verklaart Blind. 'Ik heb passing echt een kracht van me willen maken, door me heel bewust verantwoordelijk te voelen voor iedere bal ik geef.'

'Speel iemand in op zijn juiste been met de juiste snelheid, zodat hij er een goede voortzetting aan kan geven. Vaak vooruit. Ik probeer iedere pass een boodschap mee te geven met de bal die ik speel, dat heb ik echt geleerd in de opleiding', zegt Blind.

'Als ik iemand op zijn rechterbeen inspeel, dan hoop ik dat hij ook die kant opdraait. Het lukt niet altijd, maar het is wel altijd de insteek. Ik kijk waar de ruimtes liggen, met een harde bal probeer ik door de linies heen te spelen. Op die manier is mijn passing echt een kracht van me geworden.'

In de nieuwe VI en op VI PRO gaat Daley Blind dieper in op zijn klik met medespelers binnen de lijnen en wordt het nagenoeg perfecte rapport van Ajax besproken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer D. Blind
Meer over D. Blind
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.