Blind: 'Denk dat ik het elftal meer kan helpen van achteruit'

Reacties

Daley Blind was vorig seizoen een stabiele factor in het hart van de Ajax-defensie, dit seizoen wordt hij ook op het middenveld neergezet door trainer Erik ten Hag. Na de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam, waarin Blind weer centraal achterin stond, reageerde Blind op uitlatingen die over hem zijn gedaan in een voetbalpraatprogramma.

Blind: 'Denk dat ik het elftal meer kan helpen van achteruit'

Blind zou een gesprek hebben gehad met Ten Hag en daarin geëist hebben om als middenvelder ingezet te worden. Onzin, volgens de vorig seizoen teruggekeerde Ajacied. 'Ik vind het vervelend dat er op televisie leugens over me worden verspreid. Ik kan er niet veel mee, maar het zorgt voor onrust. Dat is helemaal niet nodig. Kritiek vind ik prima, een mening is altijd goed, maar het zijn leugens die nergens op gebaseerd zijn...'

Als een van de meest ervaren spelers in de selectie, praat Blind wel regelmatig met Ten Hag. 'Ik heb niet specifiek een gesprek met Ten Hag gehad over mijn positie. Natuurlijk praat je aan het begin van het seizoen en gedurende de trainingen en wedstrijden over wat goed voelt.' Ook als team zat Ajax samen. 'We hebben met z'n allen gesprekken gehad over de samenstelling van het elftal. Ik sta er al jaren hetzelfde in: ik speel waar de trainer me nodig heeft. Ik denk dat ik het elftal in deze fase van de competitie, waarin het team nog moest groeien, meer kan helpen van achteruit', aldus Blind.

Daley Blind en zijn teamgenoten vieren de overwinning op APOEL Nicosia, waardoor plaatsing voor de groepsfase van de Champions League een feit is.
Daley Blind en zijn teamgenoten vieren de overwinning op APOEL Nicosia, waardoor plaatsing voor de groepsfase van de Champions League een feit is.

Tegen Sparta en in de belangrijke returnwedstrijd tegen APOEL Nicosia in de play-offs van de Champions League vormden nieuwelingen Lisandro Martínez en Edson Álvarez het controlerende koppel op het middenveld, met Blind daarachter als centrumverdediger. Na de interlandperiode kan het elftal zomaar weer anders zijn, denkt Blind. 'Vastigheid is prettig, maar de trainer gaat denk ik kijken naar wat elke wedstrijd vraagt en daar ben ik het mee eens.'

Ajax speelt na de interlandperiode een thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen (14 september), drie dagen later is Lille de eerste tegenstander van Ajax in de Champions League. De Amsterdammers trappen de groepsfase af in eigen huis.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer D. Blind
Meer over D. Blind
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.