Blind bespreekt het verschil tussen het Oranje van Koeman en De Boer

Reacties

Daley Blind was blij met de overwinning van Oranje bij Polen, ook al leverde het geen ticket op voor de eindronde van de Nations League. Ook besprak de dertigjarige verdediger het verschil tussen het Oranje van bondscoach Ronald Koeman en het Oranje van diens opvolger Frank de Boer.

Blind bespreekt het verschil tussen het Oranje van Koeman en De Boer
© Pro Shots
Polen
Polen
1 - 2
Nederland
Nederland

Oranje won woensdagavond door twee late goals met 1-2 bij Polen, maar dat was niet genoeg voor de groepswinst. Die ging namelijk naar Italië, dat tegelijkertijd met 0-2 won bij Bosnië-Herzegovina. Al met al was Blind wel content met de zege. 'Over de gehele wedstrijd vind ik wel dat wij het recht hadden om te winnen', sprak Blind tegenover de NOS.

Hij zag dat Oranje na rust heer en meester was. 'De tweede helft gaven we bijna niks weg. In de eerste helft wel wat countermogelijkheden, twee geloof ik.' Volgens de verdediger kan dat niet los gezien worden van de nieuwe speelstijl die Oranje hanteert onder bondscoach De Boer. 'Je ziet dat we hoger op het veld druk zetten. Eerder (onder Koeman, red.) speelden we wat compacter en meer ingezakt. Dan geef je ook minder weg en het heeft wel tijd nodig om dat erin te slijpen. We moeten lering trekken uit de countermogelijkheden die we vandaag hebben weggegeven.'

Over De Boer gesproken: hij koos er in de slotfase voor om Blind te wisselen, voor stormram Luuk de Jong. Een paar seconden later was het raak voor Oranje. 'Het was een gouden wissel', grapte Blind, die ook wel zag dat de ingevallen spits niets te maken had gehad met de winnende treffer, die in de ogen van de Ajacied overigens verdiend was. 'Ik denk dat we er lang naar op zoek waren. Dan hoop je dat die een keer goed valt.'

Kort na zijn wissel leek er overigens ook een zorgelijk moment rondom Blind te zijn: op televisie was te zien dat zijn hartslag werd gecontroleerd na de wissel. De verdediger nam eventuele zorgen daarover gelukkig direct weg. 'Er was niks aan de hand. Ik speel met een hartslagmeter en de dokter checkt dan hoe het ervoor staat. Het is gewoon een standaardprocedure', besloot Blind, die eind vorig jaar in een Champions League-duel met Ajax (tegen Valencia) last kreeg van hartklachten en sindsdien constant gemonitord wordt via een ICD-kastje.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.