Blind, Babel en Van de Beek treffen bekende arbiter tegen Getafe

Reacties

De UEFA heeft Tasos Sidiropoulos aangesteld als arbiter voor de Europa League-wedstrijd tussen Ajax en Getafe. De Amsterdammers moeten in eigen huis de 2-0 nederlaag uit het heenduel zien weg te poetsen. Srdjan Jovanovic is de scheidsrechter bij het duel tussen LASK Linz en AZ.

Blind, Babel en Van de Beek treffen bekende arbiter tegen Getafe
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 1
Getafe
Getafe

Sidiropoulos floot nog nooit eerder een wedstrijd van Ajax, maar was eerder dit seizoen wel de leidsman bij het veelbesproken treffen tussen Antwerp en AZ. Die wedstrijd liep uit op een curieus gevecht, dat ook door de Griekse arbiter niet meer beteugeld kon worden. In totaal gaf Sidiropoulos dertien gele kaarten, twee rode kaarten en een strafschop. Beide ploegen deden achteraf hun beklag over de chaotische arbitrage.

De UEFA was er niet ontevreden over, want de veertigjarige scheidsrechter kreeg dit seizoen al drie Champions League-duels toegewezen. In oktober was hij bovendien de leidsman bij de interland van Oranje in en tegen Wit-Rusland (1-2 winst). In die wedstrijd speelden Daley Blind, Donny van de Beek en Ryan Babel mee, zij treffen dus een bekende.

LASK Linz
LASK Linz
2 - 0
AZ
AZ

AZ treft met Jovanovic ook een vertrouwd gezicht. De 33-jarige Serviër floot het heenduel van de Alkmaarders tegen Antwerp in augustus. Die confrontatie verliep een stuk rustiger, al viel er ook in die wedstrijd een rode kaart. Jovanovic was ook de scheidsrechter bij het thuisduel van Ajax met Lille in de Champions League dit seizoen.

Grote zorgen bij Ajax: 'Meespelen Ziyech tegen Getafe is cruciaal'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.