Bliksembezoek FC Groningen aan PEC Zwolle mondt uit in deceptie

PEC Zwolle heeft maandagavond de resterende 34 minuten van het gestaakte duel met FC Groningen optimaal benut. De wedstrijd werd hervat bij een 1-2 voorsprong voor FC Groningen, maar eindigde in een Zwolse overwinning.

PEC Zwolle
PEC Zwolle
3 - 2
FC Groningen

Coaches Jaap Stam en Danny Buijs mochten alleen bij ziektes of blessures hun elftal wijzigen ten opzichte van de namen die vorige week woensdag op het veld stonden toen het onweer boven het MAC3Park in Zwolle losbarstte. Arbiter Martin van den Kerkhof legde vanwege het noodweer de wedstrijd stil na iets meer dan 56 minuten en dus waren er maandagavond officieel nog 34 minuten te spelen.

Die minuten gingen van start bij een 1-2 stand in Gronings voordeel. Paul Gladon en Kaj Sierhuis waren woensdag trefzeker namens de uitploeg terwijl PEC Zwolle alleen via Lennart Thy trefzeker was. PEC Zwolle had zodoende maar kort de tijd om de achterstand om te buigen, maar de eerste kans was desondanks voor FC Groningen. Thomas Bruns zag zijn vrije trap door Diederik Boer over de lat getild worden.

Waar het duel sowieso al kort duurde, gold dat zeker voor Kaj Sierhuis. Binnen een kwartier werd de Groningen-spits alweer afgelost door Mimoun Mahi, die vorige week woensdag nog niet helemaal fit was. Sierhuis moest zodoende vanaf de bank toezien hoe Bram van Polen een kwartier voor tijd de gelijkmaker binnenwerkte. Nadat Mike van Duinen eerder al gevaarlijk was, veranderde de captain van PEC Zwolle een vrije trap van Gustavo Hamer handig van richting: 2-2.

Het maakte de intenties van PEC Zwolle duidelijk voor het restant van het duel. Intenties die vijf minuten nog maar eens kracht bij werden gezet. Vito van Crooij, nét geen buitenspel, werd diep gestuurd en hij legde de bal panklaar neer voor Thy, die zijn eerste van de avond en zijn tweede van de wedstrijd maakte: 3-2.

De tijd bleek voor FC Groningen te kort om nog iets aan die achterstand te doen en dus krijgen de Europese ambities van Buijs en consorten een knauw. De Groningers blijven steken op een negende plek terwijl PEC Zwolle reden had voor een klein feestje: die ploeg is nu definitief zeker van nog een seizoen in de Eredivisie.

39
{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}