Blije Koeman ziet luxeprobleem ontstaan in Barça-aanval

Ronald Koeman is erg tevreden over het optreden van Barcelona bij Ferencváros en zag hoe zijn aanvallers vertrouwen hebben getankt. Volgens de coach wordt het steeds lastiger om keuzes te maken voorin.

Ferencváros
Ferencváros
0 - 3
Barcelona
Barcelona

Koeman gunde Lionel Messi rust voor de wedstrijd op Hongaarse bodem en speelde met Martin Braithwaite, Ousmane Dembélé, Antoine Griezmann en Trincão als voorste vier. Op de Portugees na scoorde iedereen. Dat gebeurde ook nog eens in de eerste helft al, waardoor na rust nog meer krachten konden worden gespaard.

De voormalige bondscoach van Oranje zei na de 0-3 zege tegenover Spaanse media: 'De laatste tijd zijn we veel effectiever. Defensief kan het nog beter, maar we zijn op het goede pad. Voorin is er steeds meer concurrentie. Je ziet dat we een goede selectie hebben en het is ons gelukt verschillende spelers rust te geven. Zij die wel mochten spelen, hebben aangetoond dat er veel onderlinge concurrentie is.'

Een van de spelers die woensdagavond zijn kans overduidelijk greep, was Dembélé. De Fransman bereidde op fraaie wijze de 0-2 van Braithwaite voor en benutte daarna zelf een strafschop. Koeman: 'Dembélé is een uitstekende speler. Hij is erg snel, tweebenig en voelt zich fysiek goed. Voor een coach wordt het erg lastig om keuzes te maken als spelers als Dembélé zo goed spelen als ze nu doen.'

Koeman werd voorgelegd dat Griezmann de laatste duels ook uitstekend op dreef is. De Fransman lijkt de weg omhoog te zijn ingeslagen na zijn zo stroeve start bij Barcelona en scoorde drie keer in de voorbije drie duels. Spaanse media koppelen dat met een knipoog aan zijn ontmoeting met Jorge Valdano, die eind november de Barcelona-aanvaller uitgebreid interviewde voor het tv-programma Universo Valdano. Sinds dat openhartige interview werd uitgezonden, heeft Griezmann nog in iedere wedstrijd gescoord. 'Van mij mag Valdano iedere week langskomen', reageerde Koeman gevat.