Blije Brobbey: de woorden van Overmars zijn uitgekomen

Reacties

Brian Brobbey heeft door zijn terugkeer naar Ajax het gevoel weer thuis te zijn gekomen. De negentienjarige spits vertelt hoe vanuit Amsterdam contact werd gezocht met hem.

Blije Brobbey: de woorden van Overmars zijn uitgekomen
© Pro Shots

Brobbey is door Ajax voor een halfjaar gehuurd van RB Leipzig, nadat hij de club waar hij de jeugdopleiding doorliep na vorig seizoen nog transfervrij verliet voor het Bundesliga-team. Die overstap leverde hem destijds veel kritiek op. Hoe ging hij daarmee om? 'Vrij rustig. Ik ben altijd kalm in mijn hoofd', zegt Brobbey op het clubkanaal van Ajax, vanuit het trainingskamp in Portugal.

In Portugal ziet hij veel oude bekenden weer terug. 'Het voelt als thuiskomen. Ik zie mijn vrienden weer en mensen die ik goed ken, dus ik ben heel blij', aldus Brobbey, die op weg naar zijn terugkeer contact had met Erik ten Hag en Marc Overmars. 'Erik zei na een wedstrijd: "Het wordt tijd dat je naar huis komt." Daar had hij gelijk in. Toen appte Marc me ook en zei hij dat hij het ging regelen. Dat heeft hij gedaan. Wat ik tegen de trainer zei? "U heeft helemaal gelijk. Dat komt goed."'

Met de snelle rentree van Brobbey zijn de woorden van Overmars uitgekomen. De directeur voetbalzaken wenste de jongeling bij zijn afscheid in Amsterdam eind vorig seizoen veel succes. 'En hij zei dat ik hem heel snel terug zou zien. Ja, dat is gebeurd', blikt Brobbey terug.

Lees op VI PRO alles over de start van het trainingskamp van Ajax in de Algarve.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.