EK begint voor Italië: Mancini hoopt op veel slapeloze nachten

Reacties

Italië kreeg in aanloop naar het openingsduel van het EK met Turkije (dat onder leiding staat van Danny Makkelie) de nodige tegenvallers te verwerken, maar toch kijkt bondscoach Roberto Mancini vol vertouwen uit naar het toernooi.

EK begint voor Italië: Mancini hoopt op veel slapeloze nachten
© Pro Shots
Turkije
Turkije
0 - 3
Italië
Italië

En daar heeft Mancini ook alle reden toe. De nationale ploeg is onder zijn hoede al ongeslagen sinds september 2018. 'Ik was al vol vertrouwen toen ik drie jaar geleden arriveerde en nu nog meer. We hebben goed gewerkt, we hebben getalenteerde spelers en er is een gevoel van saamhorigheid in de selectie', vertelde de oud-international donderdag tijdens een persconferentie.

En dus durven ze in Italië, dat drie jaar geleden nota bene nog ontbrak op het WK in Rusland, nu al voorzichtig te dromen van de EK-finale op Wembley. Mancini vindt het daarvoor nog te vroeg. 'Als we Londen uiteindelijk bereiken, zullen we het erover hebben. Maar mijn vertrouwen is groot', aldus de bondscoach, die erkende dat de druk op het openingsduel met Turkije groot is.

Een ideale aanloop kent Italië evenwel niet. Met Stefano Sensi en Lorenzo Pellegrini vielen er vlak voor de EK-start twee middenvelders weg, terwijl Marco Verratti waarschijnlijk ook niet op tijd fit is voor het duel met Turkije. Krijgt Mancini er geen slapeloze nachten van? 'Het zal een andere nacht worden. Ik hoop slapeloze nachten te hebben tot 10 juli', reageerde hij, met een knipoog richting de finale.

Vermoedelijke opstelling Italië: Donnarumma; Florenzi, Bonucci, Chiellini, Spinazzola; Barella, Jorginho, Locatelli; Berardi, Immobile, Insigne. 

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep A Europees Kampioenschap 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Italië
3
3
0
0
7-0
+7
9
2
Wales
3
1
1
1
3-2
+1
4
3
Zwitserland
3
1
1
1
4-5
-1
4
4
Turkije
3
0
0
3
1-8
-7
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Italië
Meer over Italië
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.