Blessuredrama voor Ebuehi na droomtransfer naar Benfica

Reacties

Tyronne Ebuehi is zijn avontuur bij Benfica dramatisch begonnen. De rechtsback, die deze zomer een droomtransfer maakte van ADO Den Haag naar de Portugese topclub, heeft de voorste kruisband van zijn linkerknie afgescheurd.

Blessuredrama voor Ebuehi na droomtransfer naar Benfica

Benfica maakt maandag in een statement op de clubsite melding van het trieste blessurenieuws. De club bericht dat Ebuehi deze week geopereerd wordt en daarna een maandenlange revalidatie start. Het is zeer de vraag of de 22-jarige Nigeriaan dit kalenderjaar nog zijn debuut kan maken voor Benfica.

De Portugezen namen Ebuehi deze zomer over van ADO, waar hij sinds 2013 onder contract stond. In totaal speelde de rechtsback 82 officiële duels voor de Hagenaren, waarmee hij een plekje in de Nigeriaanse selectie verdiende. Met Nigeria was hij actief op het WK in Rusland, waar hij 45 minuten meedeed tegen IJsland (2-0 winst).

Ebuehi kwam tot nu toe tot twee invalbeurten in officieuze wedstrijden voor Benfica. In de strijd om de International Champions Cup viel hij in tegen Borussia Dortmund en Juventus. Op 7 augustus begint Benfica het seizoen officieel met een wedstrijd tegen Fenerbahçe in de derde voorronde van de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.