Blessure Oranje-debutant Dilrosun zorgt voor frustratie bij Hertha

Reacties

De exacte diagnose is nog niet bekend, maar Hertha BSC-trainer Pál Dárdai is op zijn zachtst gezegd niet blij met de blessure van Javairô Dilrosun. De twintigjarige aanvaller maakte maandagavond als invaller zijn debuut voor Oranje, maar moest twintig minuten later alweer naar de kant.

Blessure Oranje-debutant Dilrosun zorgt voor frustratie bij Hertha

Dilrosun maakte vlak voor rust onverhoopt al zijn opwachting toen Ryan Babel niet verder kon. In de 66ste minuut kwam er vervolgens ook voor de vleugelspits een vroegtijdig einde aan het Nations League-duel met Duitsland (2-2). Volgens Dárdai omdat zijn pupil kampt met spierproblemen. Het competitieduel met 1899 Hoffenheim van zaterdag komt sowieso te vroeg.

En dat frustreert de Hongaarse coach. 'We hebben dit seizoen nog nooit twee of drie keer achter elkaar met hetzelfde elftal kunnen spelen', zegt Dárdai tegen Kicker, nog voordat de exacte aard van de blessure bekend is. 'Of hij nou een verrekking of een spierscheuring heeft opgelopen, Jeff ligt er sowieso even uit. Het is verder aan de clubarts, meer kan ik op dit moment niet zeggen.'

Dárdai denkt dat het Dilrosun, in zijn eerste Bundesliga-duels meteen goed voor twee goals en drie assists, in mentaal opzicht misschien allemaal een beetje teveel is geworden. 'Hij kwam hier en werd meteen bejubeld.' Aan de fitheid van zijn aanvaller twijfelt de trainer namelijk niet. 'Misschien lag het aan de snelle wissel. Hij is goed getraind, maar normaal is het niet. We moeten het accepteren.'

Behalve Dilrosun kan Hertha BSC zaterdag tegen het Hoffenheim van Joshua Brenet en Justin Hoogma ook niet beschikken over Karim Rekik. De Nederlandse verdediger staat voorlopig nog aan de kant met een spierblessure. De kans is daardoor groot dat met Derrick Luckassen een andere voormalig PSV'er een basisplaats krijgt. Hertha staat achtste in de Bundesliga, Hoffenheim is de nummer zes.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.