Blatter hint naar andere reden voor extreem lange extra tijd op WK

Reacties

Tijdens het WK valt op dat er steeds meer extra tijd wordt toegevoegd aan wedstrijden. Volgens scheidsrechtersbaas Pierluigi Collina komt dat door de wens van het publiek, dat meer zuivere speeltijd wil. Voormalig FIFA-voorzitter Sepp Blatter hint echter naar een andere reden.

Blatter hint naar andere reden voor extreem lange extra tijd op WK
© CNN

De 86-jarige voormalig bestuurder, onder wiens leiding het WK werd toegewezen aan Qatar, deelt op Twitter een artikel waarin de financiële kant van meer extra tijd wordt belicht. Het Zwitserse tijdschrift Die Weltwoche schrijft dat de FIFA in 2018 zo'n 25 miljoen Zwitserse frank per wedstrijd verdiende aan reclame-inkomsten. Dat is 277 duizend frank per minuut.

Een direct verband tussen de extra tijd en meer geld is er niet, maar een voormalig financieel directeur van de FIFA vertelt wel dat er steeds meer wordt verdiend door de wereldvoetbalbond. 'De reclameboarding is steeds beter zichtbaar en de partners van de FIFA zijn meer aanwezig. De FIFA heeft zo een sterke zaak bij de onderhandelingen over de televisierechten van het WK van 2026.'

Tijdens het volgende WK, dat gehouden wordt in Canada, de Verenigde Staten en Mexico, zal de FIFA hoe dan ook meer geld gaan verdienen. Dat komt door het grotere aantal deelnemers, dat van 32 naar 48 gaat. Het aantal wedstrijden gaat van 64 naar 80.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.