Bizot heeft zijn transfer te pakken en volgt Stengs naar Ligue 1

Reacties

Marco Bizot vertrekt na vier jaar bij AZ. De dertigjarige doelman verruilt de Alkmaarse club voor Stade Brest, waar hij voor vier jaar gaat tekenen. De Fransen betalen een kleine vijf miljoen euro voor Bizot, die nog een contract voor één seizoen heeft bij AZ.

Bizot heeft zijn transfer te pakken en volgt Stengs naar Ligue 1
© Pro Shots

Het vertrek van Bizot komt niet als een verrassing. De keeper sprak eerder deze zomer de wens uit om een nieuw avontuur aan te gaan. Bizot leek eerder op weg naar Olympiakos Piraeus, maar van een overgang naar de Griekse club kwam het uiteindelijk niet. Bij Brest komt Bizot terecht bij de nummer zeventien van het afgelopen seizoen in de Ligue 1.

Bizot maakte in de voorbereiding nog geen minuten bij AZ. De wedstrijd tegen Heracles Almelo van vorig seizoen gaat de boeken in als de laatste van zijn periode in Alkmaar. De dertigjarige Bizot speelde sinds de zomer van 2017 bij AZ, waar hij meer dan 150 wedstrijden keepte.

In Frankrijk treft Bizot voormalig ploeggenoot Calvin Stengs, die overstapte naar OGC Nice. Mogelijk krijgen zij gezelschap van Myron Boadu, die van AZ toestemming heeft gekregen om met AS Monaco te onderhandelen.

Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.