Bizarre NAC-soap: technisch directeur en clubicoon Lokhoff stapt razendsnel op

Reacties

De bizarre soap bij NAC Breda heeft een nieuw hoofdstuk gekregen. Zo'n tweeënhalve maand na zijn aanstelling is technisch directeur en clubicoon Ton Lokhoff per direct opgestapt. Het is het voorlopige slotstuk in de ordinaire machtsstrijd in het Rat Verlegh Stadion.

Bizarre NAC-soap: technisch directeur en clubicoon Lokhoff stapt razendsnel op
© Pro Shots

Lokhoff begon op 1 april officieel vol goede moed aan de (bepaald niet makkelijke) klus in Breda. Hij werd aangesteld als technisch directeur, maar belandde uiteindelijk in een ordinaire machtsstrijd. Aan de ene kant is er het Haagse blok met directeur Mattijs Manders en trainer Maurice Steijn, aan de andere kant de Bredase groep die zich achter Lokhoff schaart. De teruggekeerde Lokhoff en coach Steijn denken anders over een aantal zaken.

Manders sprak onlangs echter voor zijn beurt en steunde Steijn openlijk. De rvc liet vervolgens weten dat het afgelopen moet zijn met het geruzie en dat de oefenmeester in het zadel mocht blijven: hij en Lokhoff moesten als volwassenen samenwerken. Daarop reageerde Steijn tegenover VI: 'Het is aan ons om dit op te lossen. Er moet rust komen bij NAC, dat staat voorop, al moeten er nog wel wat hobbels genomen worden.'

Nu heeft NAC het vertrek van clublegende Lokhoff echter bekendgemaakt. 'Ton heeft aan de directie van NAC te kennen gegeven zijn contract niet uit te willen dienen. Hij nam dit besluit omdat hij geen mogelijkheden ziet voor een vruchtbare samenwerking tussen zichzelf en de technische staf.' Eerder op de dag stapte commissaris Mark Haarman (verantwoordelijk voor de technische zaken) al op uit onvrede over de situatie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.