Bizar: Arsenal-verdediger slaat aanval van overvaller met honkbalknuppel af

Reacties

Arsenal-verdediger Gabriel Magalhães was in augustus het slachtoffer van een brutale overval. De Braziliaan slaagde er echter in de overvaller, die hem te lijf wilde gaan met een honkbalknuppel, weg te jagen.

Bizar: Arsenal-verdediger slaat aanval van overvaller met honkbalknuppel af
© Pro Shots

Dat blijkt uit beelden van een bewakingscamera, die de politie heeft vrijgegeven. The Daily Mail kwam woensdagochtend met het exclusieve nieuws en inmiddels maken meerdere Engelse media melding van de overval.

Op de camerabeelden is te zien dat twee gemaskerde mannen Gabriel tot in zijn parkeergarage zijn gevolgd. De 23-jarige verdediger wordt gevraagd zijn horloge, zijn autosleutels en zijn mobiele telefoon in te leveren.

Gabriel steekt zijn handen in de lucht en geeft de overvaller eerst nog wat hij wil. Als die hem daarna wil slaan met zijn honkbalknuppel, weert de Braziliaan de aanval af en slaat de dief in het gezicht. Die kiest daarop het hazenpad.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De overvaller, een 26-jarige drugsdealer die al is veroordeeld voor diverse vergrijpen, is inmiddels schuldig bevonden en heeft een gevangenisstraf van vijf jaar gekregen. De politie kwam hem op het spoor door DNA dat vrijkwam bij de worsteling met Gabriel.

Manager Mikel Arteta reageerde tijdens zijn perspraatje op de overval. 'Het is niet leuk om zoiets mee te maken, maar Gabriel heeft karakter getoond. Natuurlijk was hij geschokt. De club heeft hem gesteund en hij heeft geprobeerd de situatie achter zich te laten.'

Kolasinac
Het is zeker niet de eerste keer dat een Premier League-speler het slachtoffer is van een overval. Zo haalde Arsenal-verdediger Sead Kolasinac het nieuws toen hij een overval op ploeggenoot Mesut Özil in 2019 verijdelde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.