Bittere pil voor Gouweleeuw, Van Drongelen blijft dromen van DFB Pokal

Voor Jeffrey Gouweleeuw zit het Duitse bekertoernooi er voor dit seizoen op. De verdediger van FC Augsburg kon een pijnlijke thuisnederlaag tegen RB Leipzig niet voorkomen. Rick van Drongelen zit met Hamburger SV wél in de halve finale van de strijd om de DFB Pokal.

FC Augsburg
FC Augsburg
nv
1 - 2
RB Leipzig
RB Leipzig

Gouweleeuw is net terug van een bovenbeenblessure en maakte afgelopen weekend voor het eerst weer negentig minuten. Het uitduel bij 1. FC Nürnberg liep met een 3-0 nederlaag uit op een flinke teleurstelling en ook dinsdagavond kon Gouweleeuw weer geen feestje vieren. FC Augsburg vond in blessuretijd nog een gelijkmaker tegen RB Leipzig, maar ging vlak voor de start van een penaltyreeks alsnog kopje onder.

RB Leipzig had de overwinning in de reguliere speeltijd al verdiend. De bezoekers waren duidelijk de bovenliggende partij, maar verzuimden lange tijd om zichzelf te belonen met een doelpunt. Pas een kwartier voor het einde kwam Leipzig op voorsprong. Na balverlies van Georg Teigl (ex-Leipzig) kwamen de gasten er razendsnel uit en op aangeven van Amadou Haidara opende Timo Werner de score.

De fans van Augsburg vreesden dat het doelpunt van Werner voldoende zou zijn om Leipzig naar de halve finale te brengen. In blessuretijd kwam de thuisploeg echter toch nog langszij: Alfred Finnbogason maakte van de voorzet van Marco Richter een assist en zorgde zo voor een verlenging. Daarin leek geen doelpunt te gaan vallen, maar vlak voor het einde trok Leipzig de wedstrijd toch nog naar zich toe. Michael Gregoritsch maakte hands, veroorzaakte daarmee een strafschop en zag Marcel Halstenberg uitgroeien tot matchwinner.

Augsburg kan zich nu volledig gaan richten op de strijd tegen degradatie uit de Bundesliga. De ploeg van Manuel Baum staat met nog zeven speelronden te gaan vijftiende en heeft een voorsprong van vijf punten op VfB Stuttgart, dat net onder de gevreesde degradatiestreep staat. Zondag wacht voor Augsburg de thuiswedstrijd tegen 1899 Hoffenheim.

Aan de fans van FC Augsburg lag het vanavond niet.
Paderborn
Paderborn
0 - 2
Hamburger SV

In tegenstelling tot Gouweleeuw mag Van Drongelen nog wel blijven dromen van het winnen van de DFB Pokal. Hamburger SV versloeg in de kwartfinale SC Paderborn, dankzij twee doelpunten van Pierre-Michel Lasogga. De aanvaller maakte beide goals in de tweede helft. Van Drongelen stond toen al even niet meer op het veld: de Nederlander begon in de basis, maar viel na 26 minuten geblesseerd uit. De ernst van de kwetsuur is nog onbekend.

Woensdag wordt bekend welke twee ploegen het deelnemersveld voor de halve finales van de strijd om de DFB Pokal compleet maken.