Bittere conclusie voor Heerenveen: 'Grootste kans van mijn carrière gemist'

De teleurstelling bij SC Heerenveen is enorm na de thuisnederlaag tegen Ajax (1-3). De Friezen speelden een sterke eerste helft, maar verzuimden te scoren en kregen na de rust het deksel op de neus.

De thuisploeg kwam er veelvuldig gevaarlijk uit, vooral via Chidera Ejuke. De Nigeriaan kreeg een aantal behoorlijke kansen, maar de grootste was voor Alen Halilovic. Ejuke legde de bal breed en de Kroaat kon hem van een meter afstand in het doel tikken, maar raakte hem helemaal verkeerd.

'De bal stuiterde wat en kwam wat achter me. Ik probeerde hem met mijn rechter binnen te tikken, maar hij kwam tegen mijn andere been aan', haalt Halilovic het moment terug. 'Dit was de grootste kans uit mijn carrière.'

Schuldig voelt de 23-jarige linkspoot zich niet. 'Dit hoort nu eenmaal bij het voetbal. Natuurlijk had het geholpen als ik gescoord had, maar we hebben meer kansen gehad. Scoren is niet ons probleem, het probleem is dat we zo makkelijk tegengoals krijgen. We moeten meer gefocust zijn. Maar goed, we moeten positief blijven. Het is geen schande om van Ajax te verliezen.'

Jansen
Trainer Johnny Jansen kampt met gemengde gevoelens. Hij is apetrots op het uitverkochte stadion en het spel van zijn ploeg in de eerste helft, maar staat wel weer met lege handen. 'Hartstikke teleurstellend. Enorm balen, die bal moet er gewoon in in de eerste helft. We missen het overzicht op een aantal momenten, die kansen moeten we beter uitspelen. We hebben onszelf niet beloond.'

Ook in de tweede helft kreeg Joey Veerman nog een serieuze kans op de 1-0, een minuut later lag de bal er aan de andere kant in. Vijf minuten later stond het zelfs 0-3. 'Tot die goal van Tadic spelen we heel aardig voetbal, maar na dat doelpunt knapte het. Normaal hebben we meer mentale weerbaarheid, maar het kwam nu door die gemiste kansen in de eerste helft denk ik.'

Leidersrol Tadic en debuut Timber bij Ajax onder de loep
{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}