Bijzondere prestatie Mbappé helpt PSG aan eerherstel

Paris Saint-Germain heeft zich gerevancheerd voor nederlaag tegen AS Monaco. Dijon was het slachtoffer van de Parijse dadendrang.

Dijon
Dijon
0 - 4
PSG
PSG

Vorige week had PSG op eigen veld een ontnuchterende nederlaag moeten incasseren. Monaco had de sterrenformatie na de galavoorstelling tegen Barcelona in de Champions League weer terug op aarde gebracht.

Tegen Dijon herpakte de ploeg van Mauricio Pochettino zich in de Ligue 1. Moise Keane zette in de zesde minuut de toon in Stade Gaston-Gérard. Daarna nam Kylian Mbappé alle twijfels weg. Na een half uur benutte hij een strafschop om kort na rust ook de 0-3 op het scorebord te brengen.

De Franse international veroverde met zijn nieuwe dubbelslag een plekje in de annalen van deze jaargang. Want hij werd de eerste dit seizoen die in de Ligue 1 in vijf competitieduels minimaal twee keer had gescoord.

Danilo gaf met een rake kopbal de zege meer glans. PSG is door het succes in Dijon over Olympique Lyon naar de tweede plaats achter koploper Lille geklommen. De Parijse club, waar Mitchel Bakker en Xavi Simons zaterdag op de bank bleven, heeft wel een wedstrijd meer gespeeld.