Bijzondere omwenteling in overname Man Utd: partijen missen deadline

Reacties

Het gaat alle kanten op met het overnameproces van Manchester United. Terwijl diverse bronnen meldden dat sjeik Jassim bin Hamad Al-Thani een zeer hoog bod had uitgebracht, weet Sky Sports juist dat de geïnteresseerde partijen de deadline niet hebben gehaald. Dit hoeft niet direct te betekenen dat een eventuele deal op losse schroeven komt te staan.

Bijzondere omwenteling in overname Man Utd: partijen missen deadline
© Pro Shots

Overnamekandidaten hadden tot 22.00 uur (Nederlandse tijd) de tijd om hun bod voor de overname van Man Utd officieel in te dienen. Dit leek gebeurd te zijn, want ook Sky Sports meldde dat sjeik Jassim bin Hamad Al-Thani een nog nooit in de voetbalwereld vertoond bod had neergelegd om Man Utd over te nemen. Volgens bronnen verwachten de huidige clubeigenaren een bod van zes miljard pond. 

Die berichtgeving lijkt nu voorbarig te zijn geweest, want de meest recente update is dat de Raine Group geen bod heeft ontvangen voor 22.00 uur. De Amerikaanse bank overzag eerder de overname van Chelsea en kreeg van de clubleiding van Man Utd eenzelfde rol toegediend in deze zaak. De Raine Group had woensdagavond alles moeten ontvangen van geïnteresseerde partijen, maar heeft volgens Sky Sports dus niets ontvangen. 'Mij is verteld dat ze ook de spamfolder van hun mailprogramma gaan bekijken', aldus een journalist van het Britse medium.

Naast sjeik Jassim bin Hamad Al-Thani is Sir Jim Ratcliffe de andere kandidaat om Man Utd over te nemen. Ook hij zou met zijn bedrijf INEOS niet op tijd zijn geweest met zijn officiële bod. Beide partijen hebben om uitstel gevraagd en dit gekregen, waardoor een verkoop van Man Utd niet direct in het water hoeft te vallen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.