Bijzonder debuut Luuk de Jong: Koeman gooit spits voor de leeuwen tegen Bayern

Reacties

Barcelona-trainer Ronald Koeman heeft Luuk de Jong direct in de basis geposteerd voor de Champions League-kraker tegen Bayern München van dinsdagavond.

Bijzonder debuut Luuk de Jong: Koeman gooit spits voor de leeuwen tegen Bayern
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
0 - 3
Bayern München
Bayern München

Voor De Jong wordt het zijn officiële debuut voor Barcelona. De 31-jarige spits rondde zijn tijdelijke overgang vanaf Sevilla in de allerlaatste minuten van de transferwindow af en werd in Catalonië zo de vervanger van Antoine Griezmann. De interlandperiode was toen al begonnen en dus maakte De Jong nog geen minuten voor zijn nieuwe club in een officieel duel.

Dinsdag staat hij echter wel direct aan de aftrap. Dat heeft alles te maken met de personele problemen in de voorhoede van Barça, waar na Ansu Fati, Ousmane Dembélé en Sergio Agüero nu ook Martin Braithwaite geblesseerd is geraakt. Koeman kiest tegen Bayern daarom voor een aanval met landgenoten Memphis Depay én Luuk De Jong. Ook Frenkie de Jong staat in de basis. De verwachting is dat Koeman zijn spelers in een 5-3-2-formatie het veld instuurt. De net van zijn blessureleed herstelde voormalig Ajacied Sergiño Dest zit op de bank.

Het duel in Camp Nou is behoorlijk beladen. Het is de eerste ontmoeting tussen Barcelona en Bayern sinds de vernederende 8-2 zege van de Duitsers in Lissabon, precies dertien maanden geleden. Koeman noemde het 'een unieke kans' voor zijn ploeg om zich daarvoor te revancheren.

Bekijk hieronder de opstelling.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer L. de Jong
Meer over L. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.