Bijzonder afscheid voor Siem de Jong: 'Een emotioneel moment'

Reacties

Voor Siem de Jong kwam er vrijdagavond op bijzondere wijze een einde aan zijn loopbaan. De voormalig speler van Ajax scoorde tijdens zijn afscheidswedstrijd twee keer voor De Graafschap en kreeg bij zijn wissel een erehaag van zijn ploeggenoten.

Bijzonder afscheid voor Siem de Jong: 'Een emotioneel moment'
© Pro Shots
De Graafschap
De Graafschap
3 - 0
FC Den Bosch
FC Den Bosch

De Jong maakte donderdag bekend dat hij op 34-jarige leeftijd een punt achter zijn carrière zet. Het laatste thuisduel van De Graafschap stond daar vrijdag voor een groot deel in het teken van. Het werd een bijzondere avond met twee goals en een publiekswissel. 'Het was al een jongensdroom om hier te kunnen afsluiten vlak bij het ouderlijk huis waar het allemaal begon. En zo'n wedstrijd maakt het dan nog net iets specialer. Dat kun je van tevoren niet inschatten, maar dat is mooi', reageerde De Jong na afloop bij ESPN.

Zo sloot De Jong zijn loopbaan af bij de club waar het begin deze eeuw allemaal begon. In 2006 verruilde hij de jeugdopleiding van De Graafschap voor die van Ajax, maar de club uit Doetinchem hield altijd een speciaal plekje in zijn hart. Zijn afscheid werd mooier dan gehoopt. 'Ik hoopte vooral op een mooie wedstrijd en een mooie sfeer. Ik wist natuurlijk wel dat deze club qua sfeer en publiek een mooie club is. Ondanks de resultaten van dit seizoen is het dan toch speciaal om hier te mogen afsluiten. En dit moment maakt het zeker nog specialer.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Jong doelde op zijn wissel. De spelers van De Graafschap vormden een erehaag, aan het einde wachtten zijn vrouw en kinderen hem op. 'Ik wist dat ik zou worden gewisseld, maar dat mijn familie er stond wist ik nog niet. Dat was wel speciaal', reageerde de zesvoudig international. 'Ik had wel in mijn hoofd dat het vast emotioneel zou worden als ik het veld zou aflopen, dat is het dan ook. Dan zie je je kinderen en je vrouw daar staan en realiseer je je dat het echt voorbij is, dat is een gek gevoel. Maar zeker een emotioneel moment.'

Kunstgras
Een jaar langer doorgaan bij De Graafschap was ook een optie voor De Jong, maar vanwege fysieke ongemakken besloot hij te stoppen. 'Het spelen op kunstgras viel toch tegen. Ik heb veel last gehad. Als je dan gaat nadenken hoe het volgend jaar zal zijn, dan weet je dat dat een moeilijk ding blijft. Dat vond ik niet de moeite waard. De club heeft een goede lichting jonge spelers, ik vond het mooi om na een seizoen af te sluiten bij deze club. Het is prima zo', aldus De Jong, die zich nu gaat oriënteren op een andere functie in de voetballerij.

Bekijk hier al onze video's
Meer De Graafschap
Meer over De Graafschap
Meer S. de Jong
Meer over S. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.