Bijtekenen of transfervrij weg? Floranus weegt zijn opties bij Heerenveen

Reacties

Sherel Floranus kreeg zondag bij SC Heerenveen weer eens vanaf het begin de kans om zich in de kijker te spelen. Op korte termijn bij trainer Johnny Jansen, voor de lange termijn wellicht bij een andere club.

Bijtekenen of transfervrij weg? Floranus weegt zijn opties bij Heerenveen
© Pro Shots
sc Heerenveen
sc Heerenveen
1 - 1
FC Groningen
FC Groningen

De 22-jarige Floranus was de afgelopen twee jaar eigenlijk altijd basisspeler in Friesland, maar is zijn plek enkele weken geleden kwijtgeraakt aan Jan-Paul van Hecke. Doordat die laatste zondag geschorst was, mocht Floranus tegen FC Groningen (1-1) weer starten. 'Het gelijkspel vind ik teleurstellend, maar persoonlijk vind ik dat ik goed gespeeld heb. Als ik minuten krijg, doe ik er alles aan om me te laten zien', aldus de ex-Spartaan, die midweeks verdienstelijk inviel tegen Feyenoord.

Wat vindt Floranus van het verliezen van zijn basisplaats? 'De trainer maakt de keuzes. Die moet ik accepteren en vervolgens moet ik mijn ding blijven doen. De trainer vindt dat ik slordig speel, op basis daarvan heeft hij zijn keuze gemaakt.' Is hij het eens met die observatie van Johnny Jansen? 'Ik begrijp het niet zo goed, maar ik moet er wel mee leven.'

Floranus' veranderde status valt middenin de pogingen van SC Heerenveen om zijn aflopende contract te verlengen. De voormalige jeugdinternational bevestigt dat zijn reserverol het perspectief van bijtekenen niet aantrekkelijker maakt. 'Zo kun je inderdaad denken', geeft hij aan. 'Het loopt al wat langer, dus het gaat inderdaad niet heel makkelijk. Ik praat met mijn zaakwaarnemer en mijn zaakwaarnemer is in gesprek met Gerry Hamstra.' Een transfervrij vertrek of contractverlenging, dus. 'Ja, het is afwachten. Ik heb nog niets afgesloten.'

Heerenveen nam Floranus medio 2018 over van Sparta, als opvolger van de toen net naar PSV vertrokken Denzel Dumfries. In 63 duels namens de Friezen maakte Floranus twee goals.

Spelersprofiel

S. Floranus


Geboortedatum:
23 augustus 1998
Leeftijd:
25
Geboorteplaats:
Rotterdam
Nationaliteit
Curaçao
Lengte:
1,81 m
Gewicht:
74 kg
Huidige club:
Almere City FC
Nationaal team:
Curaçao
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.