Bijna onpasseerbaar Man City evenaart stokoud record Ajax

Reacties

Manchester City evenaarde dinsdagavond op weg naar de kwartfinale van het miljardenbal een stokoud Champions League-record van Ajax. The Citizens incasseerden in hun eerste acht duels in dit toernooi slechts één treffer, net zo weinig als de Amsterdammers in de eerste acht duels van de jaargang 1995/96.

Bijna onpasseerbaar Man City evenaart stokoud record Ajax
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
2 - 0
Borussia Mönchengladbach
Borussia Mönchengladbach

City hield in beide achtstefinaleduels met Borussia Mönchengladbach de nul en liet zich in de groepsfase niet verschalken door Olympique Marseille (twee keer), Olympiakos Piraeus (twee keer) en FC Porto (eenmaal). Alleen Luis Díaz van FC Porto scoorde deze Champions League-jaargang tegen de formatie van Pep Guardiola, direct tijdens de eerste speeldag.

Een kwart eeuw terug voorkwam Elek Nyilas van Ferencváros dat Ajax de eerste acht wedstrijden in het hoofdtoernooi overleefde zonder ook maar één treffer om de oren te krijgen. De Amsterdammers zegevierden in dat duel met 1-5. Tegen Real Madrid (twee keer), Grasshoppers (tweemaal), Borussia Dortmund (twee keer) en in de tweede ontmoeting met Ferencváros noteerde doelman Edwin van der Sar een clean sheet.

De sterke defensie is een van de redenen dat Manchester City nog altijd mag dromen van de quadruple, vier prijzen in het voorjaar. Guardiola benadrukte dinsdagavond na de soevereine 2-0 zege op Borussia Mönchengladbach dat zijn ploeg nog helemaal niets heeft gewonnen.

'Alles kan zo snel veranderen. We krijgen nu eerst Everton voor de strijd om de FA Cup. Na de interlandbreak wacht Leicester City en daarna krijgen we alweer de eerste kwartfinale in de Champions League. Het gaat maar door', meldde de Catalaan in gesprek met BT Sport. 'Het komt er nu echt op aan om de onvoorspelbaarheid te managen.'

Een groot winstpunt in deze fase van het seizoen is dat Guardiola over een fitte selectie kan beschikken. 'We hebben twintig spelers inzetbaar, daarom kunnen we elke wedstrijd roteren. Dat zullen we moeten blijven doen zolang we actief zijn in vier competities.'

'Als je De Bruyne alleen met zijn linkerbeen laat spelen, speelt hij nog steeds in de top'

De zege op Borussia Mönchengladbach kwam niet als een donderslag bij heldere hemel, zo blijkt uit enkele krantenkoppen:

Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
27
5
6
83-32
+51
86
2
Manchester United
38
21
11
6
73-44
+29
74
3
Liverpool
38
20
9
9
68-42
+26
69
4
Chelsea
38
19
10
9
58-36
+22
67
5
Leicester City
38
20
6
12
68-50
+18
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.