Bijna groen licht: Bundesliga-rentree tegen Bayern lonkt voor Huntelaar

Reacties

Klaas Jan Huntelaar zit zondag waarschijnlijk op de bank bij de thuiswedstrijd van Schalke 04 tegen Bayern München. Dat heeft trainer Christian Gross laten doorschemeren, nadat hij woensdag nog geen beroep kon doen op zijn aanwinst.

Bijna groen licht: Bundesliga-rentree tegen Bayern lonkt voor Huntelaar
© Pro Shots
Schalke 04
Schalke 04
0 - 4
Bayern München
Bayern München

Vanwege kuitklachten ontbrak Huntelaar voor de thuiswedstrijd tegen concurrent 1. FC Köln nog in de wedstrijdselectie. Vanaf de tribune zag de 37-jarige spits Die Königsblauen met onderuitgaan: 1-2. De situatie van Schalke in de kelder van de Bundesliga werd zo nog penibeler. De gevallen grootmacht is met zeven punten uit zeventien duels de hekkensluiter in de Duitse competitie.

In Gelsenkirchen biedt de aanstaande rentree van Huntelaar in aanloop naar het duel met Bayern München van zondag enige hoop. De van Ajax overgekomen aanvaller kon in aanloop naar die wedstrijd alweer een deel van de groepstraining meedoen. 'Hij is een goede optie voor de bank', doelde Gross vrijdag tijdens zijn persconferentie op die specifieke wedstrijd.

Huntelaar gaat als hij volledig fit is in de komende weken waarschijnlijk een aanvalskoppel vormen met Matthew Hoppe. De negentienjarige Amerikaan is in de voorbije reeks wedstrijden opgestaan als een verrassende revelatie in crisistijd. Hoppe scoorde vijf keer in de laatste drie Bundesliga-duels. 'Klaas Jan kan hem nog verder brengen in zijn ontwikkeling, Matthew zal enorm van die samenwerking profiteren', aldus Gross.

Bekijk hier al onze video's
Meer Schalke 04
Meer over Schalke 04
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.