Bijlow aast op einde zegereeks PSV: 'We moeten 94 minuten lang vol gas'

Reacties

Feyenoord krijgt zondag bezoek van landskampioen PSV. De Rotterdammers hopen de eersten te zijn die PSV dit seizoen punten afhandig maken in de Eredivisie. Doelman Justin Bijlow weet dat PSV een lastig te kloppen collectief is en dat Feyenoord alle zeilen bij zal moeten zetten.

Bijlow aast op einde zegereeks PSV: 'We moeten 94 minuten lang vol gas'

'Het is een hele stabiele ploeg, die zijn taken goed uitvoert en doet wat het moet doen om wedstrijden te winnen', zegt Bijlow tegen Feyenoord TV. 'Het hoeft ook niet altijd mooi te zijn, ze hebben ook wel eens in de laatste minuut gewonnen. Je kunt dan zeggen dat het geluk is, maar het kan ook een kwaliteit zijn. Het is zondag aan ons om er 94 minuten lang, met het koppie erbij, vol gas tegenaan te gaan.'

De twintigjarige Feyenoord-keeper zag PSV afgelopen week aan het werk tegen Barcelona in de Champions League. 'Je kon wel zien wat ze goed deden. Ze zetten de keeper steeds goed onder druk, waardoor hij ze drie of vier keer de bal in de voet speelde', legt Bijlow uit. Hij is erop voorbereid dat PSV die tactiek zondag ook in De Kuip zal hanteren. 'En dan is het aan mij om het goed te verwerken.'

Bijlow staat met Feyenoord derde, op respectabele afstand van de tegenstander van zondag: het gat is dertien punten. Hij treedt PSV met vertrouwen tegemoet na twee wedstrijden zonder tegentreffer tegen Heracles Almelo en FC Groningen. 'Dat is mooi, ja. Al is het niet alleen mijn verdienste, maar ook van de rest van het team. Ik heb het liefst een rustige wedstrijd, maar als ik moet ingrijpen moet ik er wel staan. Dat deed ik tegen FC Groningen prima, denk ik. Maar wat ik zeg: ik doe het niet alleen', aldus de keeper.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Feyenoord heeft serieuze kans om PSV te verslaan'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.