Bijl raakte afgeleid door transferperikelen: 'Had graag de stap gemaakt'

Reacties

Glenn Bijl verwacht niet dat hij in deze transferperiode nog vertrekt bij FC Emmen. De rechtsback hoopte op een overstap, maar richt zijn blik nu weer volledig op de toekomst bij de ploeg van trainer Dick Lukkien.

Bijl raakte afgeleid door transferperikelen: 'Had graag de stap gemaakt'
© Pro Shots

Bijl was in beeld bij FC Utrecht om de naar Ajax vertrokken Sean Klaiber te vervangen. Vanuit de Domstad werd er geïnformeerd naar de status van de 25-jarige vleugelverdediger, maar concreet werd het nog niet. Eerder deze transferperiode was er voor Bijl al interesse uit het buitenland.

Tegenover VI vertelt Bijl na afloop van het 1-1 gelijkspel tegen FC Twente over de situatie. 'Ik had graag een stap gemaakt natuurlijk en ik denk ook dat ik er klaar voor ben. Maar helaas is het tot dusver er niet van gekomen. Dan moet je het bij Emmen laten zien. Ik heb misschien wat mindere wedstrijden gespeeld, maar vanaf nu gaat de knop weer om', aldus Bijl, die door Emmen in 2017 werd opgepikt bij FC Groningen, waar hij al had samengewerkt met Lukkien.

Bijl geeft eerlijk toe dat de speculaties over een transfer invloed hebben gehad op zijn spel. Of het hem heeft afgeleid? 'Ja, dat denk ik wel. Natuurlijk, ik ben ook maar een mens. Je hebt dromen en je gaat er toch over nadenken. Dat moet je op het veld van je af zetten en ik hoop dat ik daar vanavond mee ben begonnen. Als je naar vorig seizoen kijkt, toen was ik bij bijna geen enkele tegengoal betrokken. Dit seizoen koos ik misschien een paar keer het verkeerde moment (om op te komen, red.). Het was dan geen grote fout of wat dan ook, maar ik ben kritisch op mezelf.'

Geen uitgaande transfers
Trainer Lukkien gaf na FC Twente tegen FC Emmen aan dat hij sowieso geen uitgaande transfers meer verwacht bij zijn ploeg. 'Er heeft hier en daar wel wat gespeeld, maar er is geen enkel concreet bod bij de club binnengekomen.' Dus ook niet op buitenspeler Nikolai Laursen, die op het lijstje staat bij FC Groningen. 'Ik heb het idee dat zij vol voor Harroui gaan, dus ik denk niet dat dit nog langer speelt', aldus Lukkien.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.