Bijen (27) zet door aanhoudend blessureleed punt achter loopbaan

Reacties

Peet Bijen heeft zijn spelerscarrière beëindigd. De 27-jarige verdediger werd de laatste jaren geteisterd door aanhoudend blessureleed.

Bijen (27) zet door aanhoudend blessureleed punt achter loopbaan
© Pro Shots

Bijen doorliep de academie van FC Twente. Bij de Tukkers brak hij al jong door in de hoofdmacht en speelde hij uiteindelijk liefst 144 wedstrijden. In 2020 verruilde hij Twente voor ADO Den Haag. Daar liep hij na enkele maanden al een vervelende enkelblessure op, waardoor hij niet verder kwam dan zeven optredens voor de Hagenaren.

In 2021 stapte Bijen over naar Emmen, maar ook daar slaagde hij er niet in om helemaal fit te worden. Het kampioensjaar van de Drentse club beleefde de verdediger vanaf de zijlijn. Alleen in de slotwedstrijd van de Keuken Kampioen Divisie gunde trainer Dick Lukkien hem nog een kwartiertje speeltijd, na een revalidatie van negentien maanden.

Het contract van Bijen in Emmen liep deze zomer af, maar de club gaf hem toch de gelegenheid om mee te trainen en op die manier weer fit te worden. Bijen speelde ook mee in een aantal oefenduels van Emmen, maar de verdediger bleef last houden van zijn enkel. Dinsdag heeft hij besloten om daarom een punt achter zijn profcarrière te zetten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.