'Bij Real Madrid moeten ze de vloer kussen waarover Bale loopt'

Reacties

Zaakwaarnemer Jonathan Barnett heeft geen goed woord over voor de manier waarop Gareth Bale is behandeld door Real Madrid. De 31-jarige Welshman wordt dit seizoen verhuurd aan zijn oude liefde Tottenham Hotspur nadat hij op een zijspoor van een zijspoor was beland in Bernabéu.

'Bij Real Madrid moeten ze de vloer kussen waarover Bale loopt'
© Pro Shots

'Voor iemand die het zó goed heeft gedaan bij Real Madrid heeft hij niet het respect gekregen dat hij verdient', laat Barnett weten aan talkSPORT. 'Dat was een groot probleem. Als je kijkt naar wat hij daar heeft gepresteerd… ze moeten eigenlijk de vloer kussen waarover hij loopt.'

Helemaal ongelijk heeft Barnett niet. Bale won gedurende zijn periode bij De Koninklijke onder meer vier keer de Champions League en veroverde twee keer de Spaanse titel. In twee van de Champions League-finales was de aanvaller bovendien trefzeker. Bale maakte verder meer goals voor Real dan de Braziliaan Ronaldo en won meer prijzen dan Zinedine Zidane, die hem als trainer steeds minder inzette.

Als reden voor de breuk verwijst de belangenbehartiger naar een opeenstapeling van zaken. 'Er speelde heel veel, het was een strijd tussen persoonlijkheden, iets dat langzaam is gegroeid. Iedereen was het met elkaar eens dat zijn loopbaan bij Real voorbij was.'

Eenvoudige keuze
De kans lijkt dan ook klein dat Bale volgend jaar zomer weer terugkeert in Madrid, waar zijn contract met Real nog doorloopt tot medio 2022. 'De keuze voor Spurs was eenvoudig. Hij houdt van die club. Het is mooi om te zien dat hij gelukkig is.' In gesprek met de BBC liet Barnett eerder al weten dat hij zich heel goed kan voorstellen dat Bale ook na dit seizoen nog actief is voor Tottenham Hotspur.

De linkspoot zal nog wel even geduld moeten hebben voor zijn rentree. Bale liep eerder deze maand tijdens de interlandperiode een knieblessure op en Spurs verwacht hem pas medio oktober terug.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Meer G. Bale
Meer over G. Bale
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.