Bij NEC zijn ze woest over rode kaart: 'Wij gaan honderd procent in beroep'

NEC ging woensdagavond met 2-0 onderuit bij Feyenoord en aan Nijmeegse kant ging het na afloop vooral over de rode kaart die Ivan Márquez vlak voor rust kreeg. Bij trainer Rogier Meijer kwam het stoom uit zijn oren: 'Wat er ook gebeurt, wij gaan honderd procent in beroep.'

Feyenoord
Feyenoord
2 - 0
N.E.C.
N.E.C.

Márquez trok in de ogen van de arbitrage Santiago Giménez naar de grond en dus kreeg Feyenoord een strafschop. De NEC-verdediger kreeg in eerste instantie geel van scheidsrechter Edwin van de Graaf, maar de VAR adviseerde om daar een rode kaart van te maken. Dat gebeurde en toen Orkun Kökçü de penalty die was overgebleven binnenschoot, was de wedstrijd gespeeld.

Die conclusie trok ook Meijer. 'Ik vond het een schandalige rode kaart', foeterde hij voor de camera van ESPN. 'Het is al nauwelijks een overtreding! Onze rechtsback loopt nog naast hem, hij pakte ook de bal. Als dit al een rode kaart is… dat snap ik echt niet. En als je het dan nog gaat terugkijken, dan snap ik het al helemáál niet.'

Meijer wacht het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal af. 'Maar wat er ook gebeurt, wij gaan honderd procent in beroep. Want dit is echt nooit een rode kaart', bromde de coach. 'Na dat moment is de wedstrijd wel klaar. In de tweede helft probeer je gewoon om de schade te beperken en dat hebben de jongens heel goed gedaan, want we hebben na rust niks weggegeven. De wedstrijd is gewoon verpest in de 44ste minuut.'

Aanvoerder Lasse Schöne kon de woede van zijn trainer goed begrijpen. 'Ik weet ook wel wat de regels zijn, maar dit was wel een heel makkelijke rode kaart', zei de middenvelder. 'En het gekke is: als-ie hem dwars door midden schopt krijgt hij een gele kaart en een penalty tegen. Dit verpest natuurlijk wel een beetje de wedstrijd. In de tweede helft probeerden we een beetje de schade te beperken en dan wordt het een heel saaie tweede helft. Vandaag is niemand vermaakt, denk ik.'

Op 8 februari krijgt NEC kans op sportieve wraak: dan spelen de Nijmegenaren in de beker tegen Feyenoord.