Bij Lyon weggepeste Denayer vindt twee maanden voor WK nieuwe club

Reacties

Twee maanden voor de start van het WK heeft Jason Denayer dan toch een nieuwe club gevonden. De Belgische international vervolgt zijn loopbaan in de Verenigde Arabische Emiraten bij Shabab Al Ahli.

Bij Lyon weggepeste Denayer vindt twee maanden voor WK nieuwe club
© Pro Shots

Het Laatste Nieuws maakte maandagmiddag al melding van de transfer van Denayer, die woensdag is afgerond. De verdediger heeft tot het einde van het kalenderjaar getekend bij de club uit Dubai, die in juni de Portugees Leonardo Jardim (ex-AS Monaco) als trainer strikte. Zo is de 27-jarige verdediger weer verzekerd van wedstrijdritme, al is het niet op het niveau dat hij zelf zal nastreven en waarop bondscoach Roberto Martínez zal hebben gehoopt.

Denayer was in de eerste helft van vorig seizoen nog gewoon een vaste basisspeler bij het Olympique Lyonnais van trainer Peter Bosz, maar kwam na een enkelblessure rond de jaarwisseling nauwelijks meer in actie. Dat de 35-voudig international zijn contract niet wilde verlengen, speelde daarbij ook een rol. Lyon zette Denayer terug naar het B-elftal, waar hij soms uren in de bus zat voor een uitwedstrijd, om vervolgens niet te spelen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Uiteindelijk gingen club en speler deze zomer na vier jaar met ruzie uit elkaar. Denayer had zijn handen vrij om een nieuwe club te vinden, maar die kwam maar niet. Interesse van middenmoters uit de grote Europese competities wimpelde hij af, terwijl hij ook een miljoenenaanbieding uit Saoedi-Arabië naast zich naar zou hebben gelegd. Nu kiest de voormalig speler van Manchester City en Galatasaray alsnog voor het Midden-Oosten.

In de UAE Pro League moet Denayer zichzelf de komende maanden zien klaar te stomen voor het WK. Mits fit lijkt de voormalig jeugdspeler van Anderlecht de aangewezen man om naast Toby Alderweireld en Jan Vertonghen in de driemansdefensie van België te spelen. Martínez selecteerde Denayer deze interlandperiode ook 'om in contact te blijven met de groep'. Over twee maanden zal blijken of de verdediger mee mag naar Qatar.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.