Bij het zegeloze PEC Zwolle smaakt een puntje momenteel al zoet

Reacties

Natuurlijk had PEC Zwolle gehoopt op de overwinning, maar dat zijn ploeg zich uiteindelijk tevreden had moeten stellen met een punt was voor trainer Art Langeler geen teleurstelling. Tegen Sparta Rotterdam werd het woensdagavond 1-1.

Bij het zegeloze PEC Zwolle smaakt een puntje momenteel al zoet
© Pro Shots
PEC Zwolle
PEC Zwolle
1 - 1
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

Door het resultaat is PEC zowel in punten als in goals van de hatelijke nul af. Dat het zover zou komen, daar zag het na zestig seconden niet naar uit. Toen kopte Vito van Crooij de bal namelijk al binnen namens Sparta. 'Wat ik toen dacht? Dat is niet geschikt om hier te herhalen', aldus Langeler, die zijn ploeg enkele minuten later alweer langszij zag komen via Daishawn Redan.

De reactie die PEC toonde na de dramatische start stemde Langeler vooral tevreden, hoewel het spel hem bij vlagen ook kon bekoren. PEC oogde een stuk levendiger dan afgelopen zondag tegen rivaal Go Ahead Eagles. 'Je ziet wel dat er ontwikkeling in zit, dat is erg belangrijk. Hoewel we nog niet zijn waar we zouden willen zijn.'

'Het is heel fijn om van die nul af te zijn. Daar ben ik blij mee, hoewel van euforie geen sprake is. Dit is voor ons moreel gewoon een opsteker, dat zag je ook na afloop in de kleedkamer', zei de trainer. Voelt het desondanks ook niet alsof PEC twee punten heeft laten liggen? De Zwollenaren waren immers beter en spelen de komende weken tegen op papier lastiger tegenstanders dan Sparta. Langeler: 'Ik denk dat we nog niet in de positie zijn om zulke uitspraken te doen. Ons past op dit moment nederigheid.'

Hekkensluiter PEC vervolgt het seizoen zaterdagavond met een uitduel met FC Utrecht.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
Fortuna Sittard
34
10
5
19
36-67
-31
35
16
Heracles Almelo
34
9
7
18
33-49
-16
34
17
Willem II
34
9
6
19
32-57
-25
33
18
PEC Zwolle
34
7
6
21
26-52
-26
27
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.