Bij groepswinst mag Oranje zich in Portugal melden

Reacties

Omdat Portugal Groep 3 van Divisie A gewonnen heeft, is ook direct duidelijk dat de eindronde waarin de eerste winnaar van de Nations League bepaald wordt in Portugal zal plaatsvinden. Vooraf was afgesproken dat de winnaar van Groep 3 – Polen en Italië hadden ook al laten weten gastheer te willen zijn – in de zomer van 2019 de eindronde zou mogen organiseren.

Bij groepswinst mag Oranje zich in Portugal melden

In die finaleronde waarin de vier groepswinnaars van Divisie A het in een halve finale en finale tegen elkaar opnemen is geen EK-ticket te verdienen, maar wel eeuwige roem en een flink geldbedrag: zes miljoen euro voor de winnaar. De verliezend finalist krijgt 4,5 miljoen euro, terwijl de nummers drie en vier ook nog respectievelijk 3,5 miljoen en 2,5 miljoen euro overgemaakt krijgen.

De halve finales zijn op woensdag 5 en donderdag 6 juni. Op zondag 9 juni zijn de duels om de derde plek en de finale.

Oranje plaatst zich bij minimaal een gelijkspel tegen Duitsland voor de eindronde in Portugal. België moet in het onderlinge duel van vandaag Zwitserland van zich afhouden in Groep 2 en in Groep 4 is alles nog open. Kroatië en Engeland hebben genoeg aan een zege in het onderlinge duel van vanmiddag, bij een gelijkspel mag Spanje zich komende zomer in Portugal melden.

In totaal zou de KNVB 10,5 miljoen euro kunnen overhouden aan de Nations League. De 2,25 miljoen euro voor deelname aan Divisie A is al binnen, de groepswinst zou nog eens een bonus van 2,25 miljoen euro opleveren. In de eindronde is dan dus minimaal 2,5 miljoen euro en maximaal zes miljoen euro extra te verdienen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In aanloop naar de duels met Frankrijk en Duitsland stond VI nog eens stil bij de opzet van de Nations League.

Het vangnet voor Oranje: alles is nog mogelijk in de Nations League
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.