Bij Bale is alles gericht op het WK

Reacties

Gareth Bale speelde sinds zijn vertrek naar Amerika al meer wedstrijden dan in het gehele vorige seizoen, maar de negentig minuten maakte de Welshman nog niet vol. Er ligt echter een plan klaar, waardoor Bale kan pieken tijdens het WK.

Bij Bale is alles gericht op het WK
© Pro Shots

Bale liet afgelopen juli Europa achter zich voor een avontuur in de Major League Soccer bij Los Angeles FC. Daar komt hij meer aan de bak, maar volledig inzetbaar is de superster uit Wales nog niet. 'We doen niet meteen te veel. Elke voetballer wil zoveel mogelijk spelen, maar we zijn slim en bouwen het op voor het belangrijkste deel van het seizoen', doelt Bale tijdens de interlandperiode op het winter-WK dat eraan komt.

'Hopelijk brengt dit mij in de beste vorm voor het WK', gaat Bale verder tijdens deze huidige interlandperiode met Wales. Het land vecht in de groep van Oranje tegen degradatie uit Divisie A. 'Ik denk dat ik een stuk fitter zal zijn als het WK voor de deur staat, ik ben op de juiste weg. Ik moet het opbouwen om negentig minuten te kunnen spelen, dat heb ik niet zoveel gedaan de laatste jaren.'

Wales is op het WK aan Amerika, Iran en Engeland gekoppeld. LA FC staat er zeer goed voor in de MLS, de club is al zeker van de eerste plek in de Western Conference. Dat betekent dat de club een ronde mag overslaan in de play-offs om de titel.

UEFA Nations League

Stand League A Groep 4 UEFA Nations League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
6
5
1
0
14-6
+8
16
2
België
6
3
1
2
11-8
+3
10
3
Polen
6
2
1
3
6-12
-6
7
4
Wales
6
0
1
5
6-11
-5
1
* Actueel tot en met 2 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.