Bij Arsenal overbodige Walcott tweede winteraankoop Everton

Reacties

De samenwerking tussen Arsenal en Theo Walcott is na twaalf jaar ten einde gekomen. De 28-jarige vleugelspeler verruilt The Gunners per direct voor Everton, waar hij een drieënhalf jarig contract heeft getekend.

Bij Arsenal overbodige Walcott tweede winteraankoop Everton

Everton betaalt volgens verschillende Engelse media zo'n 23 miljoen euro voor Walcott, die na Cenk Tosun (die voor naar verluidt zo'n dertig miljoen euro overkwam van Besiktas) de tweede aanvallende versterking van Everton in deze transfermaand is. Na Southampton en Arsenal is Everton de derde Engelse club in de loopbaan van Walcott.

Arsenal-manager Arsène Wenger gaf Walcott dit seizoen nauwelijks speeltijd bij zijn ploeg: in de Premier League kwam Walcott niet verder dan zes korte invalbeurten. Bij Everton hoopt de aanvaller zich nu in de Engelse WK-selectie te kunnen spelen. Walcott speelde tot dusver 47 interlands voor Engeland.

Walcott kwam sinds januari 2006 uit voor Arsenal, dat de aanvaller toentertijd overnam van Southampton. De vleugelspeler scoorde meer dan honderd keer in bijna vierhonderd wedstrijden voor de ploeg van Wenger.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.