Biden grijpt microfoon en reageert euforisch op overwinning VS

Reacties
Biden grijpt microfoon en reageert euforisch op overwinning VS
© C-SPAN
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

De Amerikaanse president Joe Biden heeft verheugd gereageerd op de zege van Team USA op Iran. Dankzij een 0-1 overwinning in het beladen duel kwalificeerde de VS zich voor de achtste finale, waarin Nederland de tegenstander is.

Iran
Iran
0 - 1
Verenigde Staten
Verenigde Staten

Biden was in Michigan om een fabriek te bezoeken en gaf een toespraak over de economie. Hij had het podium al verlaten, toen hij de uitslag van de wedstrijd te horen kreeg. Biden keerde terug op het podium, pakte de microfoon en deelde de uitslag met het publiek.

'VS 1, Iran 0, wedstrijd is voorbij. USA, USA!', zei de euforische Biden. 'Dat is een grote wedstrijd, man! Ik sprak de bondscoach en de spelers van tevoren ik zei dat ze het konden. Ze zeiden: "Nou..." Ze hebben het geflikt! Het leek me dat jullie dat misschien wel wilden horen.'

Biden had voorafgaand aan het WK al een telefonisch gesprek met bondscoach Gregg Berhalter en de spelers. 'Ik weet dat jullie de underdog zijn, maar jullie hebben enkele van de beste spelers ter wereld in het team. Ik weet dat jullie alles gaan geven. Laten we iedereen omver blazen', zei de president toen. 'Het hele land staat achter jullie.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.