Bezoek van Sparta levert een voor NEC gebruikelijk resultaat op

NEC en Sparta Rotterdam hebben zaterdagavond gelijk gespeeld. De ploeg van Maurice Steijn kwam zoals zo vaak dit seizoen op voorsprong, maar deze keer trokken ze het niet over de streep. De goal van Pedro Marques zorgde voor het elfde (!) gelijkspel van NEC in dit seizoen.

N.E.C.
N.E.C.
1 - 1
Sparta Rotterdam

Niet de zieke Richard Martens, maar Dennis Higler floot de wedstrijd om acht uur op gang in De Goffert, al voor de tweede week op rij werd er in Nijmegen op de wedstrijddag een scheidsrechter vervangen vanwege ziekte. Al snel was het boeiend: Tobias Lauritsen schoot een goede kans, die hem door Philippe Sandlers fout werd aangeboden, recht op Jasper Cillessen af. Aan de overkant raakte een NEC-doelpoging via Sparta-verdediger Adil Auassar de lat.

NEC was in het restant van de eerste helft sterker dan Sparta, maar Landry Nany Dimata en Mikkel Duelund wisten hun doelpogingen niet tussen de palen te mikken. De Rotterdammers moesten nog voor rust hun twee centrumverdedigers vervangen: Auassar raakte tijdens de wedstrijd geblesseerd, Bart Vriends had in de warming-up al een pijntje opgelopen. Beide spelers werden vlak voor de thee vervangen. Het publiek vermaakte zich ondertussen ook met andere dingen.

Ook in de tweede helft begon NEC bovenliggend. Een mooie aanval eindigde bij Dirk Proper, maar diens inzet werd gepareerd door Nick Olij. Geheel in lijn met het seizoen dat Sparta doormaakt, was het even later raak aan de overkant. Joshua Kitolano zag zijn schot tot corner worden verwerkt door Cillessen. Vito van Crooij nam de hoekschop en Arno Verschueren kopte zijn zevende competitietreffer van het seizoen binnen.

De Goffert jubelde in de veronderstelling dat de bal op de stip zou gaan. Higler wees die inderdaad aan, maar de penalty ging niet door wegens buitenspel. Tien minuten voor tijd kreeg NEC waar het gezien de verhoudingen recht op had. Philippe Sandler speelde Pedro Marques in. De Portugese supersub draaide zich knap vrij en loste een schot dat Olij te machtig was: 1-1.

De remise kwam daarna niet meer in gevaar, tot een late kopbal van Ibrahim Cissoko rakelings naast vloog. Zo mist Sparta voor de tweede keer deze week de kans om Ajax in elk geval tijdelijk te passeren in de stand, de Rotterdammers blijven zesde staan. Ook NEC behoudt zijn plek, de negende. Sparta moet volgende week weer uit, nu naar Fortuna Sittard. De ploeg van Rogier Meijer mag op bezoek bij Go Ahead Eagles.