Bevrijdende goal voor Evjen: 'Was zwaar om geduldig te blijven'

Reacties

Hakon Evjen greep donderdagavond zijn kans bij AZ. De Noorse aanvaller maakte op bezoek bij FK Jablonec zijn eerste Europese doelpunt voor de Alkmaarders.

Bevrijdende goal voor Evjen: 'Was zwaar om geduldig te blijven'
© Pro Shots
FK Jablonec
FK Jablonec
1 - 1
AZ
AZ

AZ kwam al vroeg op achterstand in Tsjechië, maar Evjen maakte er vlak voor rust met een prima treffer 1-1 van. Hij kreeg de bal van Vangelis Pavlidis, draaide en haalde met links uit in de korte hoek. Daardoor is de ploeg van coach Pascal Jansen al zeker van groepswinst in Poule D van de Conference League. 'Ik ben blij om op zo'n belangrijk moment van waarde te zijn voor het team', vertelde de 21-jarige linkspoot achteraf bij ESPN.

Evjen werd door AZ ooit binnengehaald als mogelijke opvolger van Calvin Stengs, maar na het vertrek van de rechtsbuiten kiest Jansen vooral voor Albert Gudmundsson als vervanger. Donderdag mocht Evjen het voor het eerst dit seizoen vanaf de start laten zien. 'Ik ben geen geduldige jongen, dus voor mij was het heel zwaar om geduldig te blijven, maar het heeft me een betere speler en een beter mens gemaakt. We hebben veel goede spelers, dus je kunt niet zomaar een basisplaats opeisen. Je moet gewoon vechten voor je kans, die kreeg ik vandaag, daar ben ik heel blij mee.'

Ook aanvoerder Owen Wijndal was blij. 'Het was zeker niet de mooiste wedstrijd. Het veld was zwaar en slecht. We gaven niet heel veel weg, maar kwamen een beetje stom op achterstand. Dan moet je heel veel gas geven om het om te draaien, dat hebben we volwassen gedaan. We zijn hartstikke blij dat we door zijn, daar gaan we van genieten. Nu is het belangrijk dat we in de competitie ook veel punten gaan pakken', stelde de linskback.

UEFA Europa Conference League

Stand Groep D UEFA Europa Conference League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
AZ
6
4
2
0
8-3
+5
14
2
Randers FC
6
1
4
1
9-9
0
7
3
FK Jablonec
6
1
3
2
6-8
-2
6
4
CFR Cluj
6
1
1
4
4-7
-3
4
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.