Bevrijde Lukaku voelt zich nu al thuis in Inter-machine van Conte

Reacties

Negen jaar na de laatste Scudetto van Internazionale jaagt de blauw-zwarte trots op nieuw succes. Onder de vleugels van Antonio Conte wil Romelu Lukaku de twijfels dit seizoen definitief van zich af spelen en zijn vrijwel lege prijzenkast (slechts een Belgische landstitel en een FA Cup) opvullen.

Bevrijde Lukaku voelt zich nu al thuis in Inter-machine van Conte
Internazionale
Internazionale
1 - 0
Lazio
Lazio

Ook na afloop van de Derby della Madonnina maakte Lukaku indruk. De Belg stond de pers in het Italiaans te woord, iets wat op veel waardering kon rekenen. Daags na zijn komst had hij ook zijn teamgenoten duidelijk gemaakt dat hij graag in het Italiaans aangesproken wilde worden op het veld.

Het zegt iets over de gedrevenheid van de boomlange spits, maar misschien nog wel meer over zijn persoonlijkheid. 'Taal is belangrijk voor mij', zo laat hij optekenen in gesprek met Het Laatste Nieuws. Voor de samenwerking op het veld, maar Lukaku wil ook graag buiten het voetbalveld goed met ploeggenoten kunnen communiceren, zo zegt hij. 'De gevoeligheden liggen in iedere land anders, daarom wil ik graag de taal goed onder de knie krijgen.'

Broeierige transferzomer
Het vertrek van Lukaku op Old Trafford was afgelopen transferzomer haast onvermijdelijk geworden. Na de komst Ole Gunnar Solskjær als manager bij Manchester United vond hij zichzelf steeds vaker terug op de bank en miste hij het vertrouwen. In augustus dook Lukaku - te midden van alle transferperikelen - plots op bij een training van Anderlecht, zijn voormalige club.

Het leek een signaal aan Manchester United: deze breuk was niet meer te lijmen. In Engeland voelde Lukaku zich steeds vaker zondebok, mikpunt van alle kritiek die neerdaalde op het moeizaam draaiende United. 'Alsof ik alleen verantwoordelijk was voor de slechte resultaten. Daar was ik klaar mee, ik wilde Engeland graag verlaten.'

Bij Manchester United kende Lukaku een teleurstellend laatste seizoen.
Bij Manchester United kende Lukaku een teleurstellend laatste seizoen.

En dus trok hij naar Inter, waar Antonio Conte inmiddels begonnen was aan een nieuw project. Missie: de gevallen topclub van weleer weer terug aan de top brengen. Al in zijn tijd als manager van Chelsea flirtte Conte met de toen pas 21-jarige Lukaku, destijds nog speler van Everton. De boomlange Belg voldoet aan het ideaalprofiel van de Conte-spits: fysiek beresterk, veel diepgang in zijn spel en een neusje voor de goal. Logisch dus, dat Inter liefst 74 miljoen euro betaalde – een clubrecord – waardoor het eindelijk tot een samenwerking tussen beiden kwam.

Bevrijd in Italië
Bij Inter voetbalt Lukaku als bevrijd. Bevrijd van het negativisme rondom Manchester United en gevrijwaard van de kritiek rondom zijn persoon. Hij zou een flat track bully zijn, een speler die het alleen 'tegen de kleintjes zou kunnen', zo klonk steeds vaker in Engeland. Met dat beeld rekende hij in het immer beladen duel met stadsgenoot AC Milan voorlopig af, door de 2-0 op zijn naam te zetten.

'Mijn band met Antonio Conte is erg sterk', zo vertelde Lukaku na afloop van het duel. 'Ik ben 26 jaar, hij is de coach die ik in deze fase van mijn carrière nodig had. Iemand die me motiveert om iedere dag beter te worden, mooi dat we eindelijk kunnen samenwerken', aldus Lukaku tegenover Italiaanse media. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Lukaku lijkt bij Inter een warm bad terechtgekomen. Slechts een halfuur had hij nodig om te tekenen voor zijn eerste doelpunt namens I Nerazzurri, om vervolgens nederig te buigen voor de Curva Nord, de fanatieke supporters van de club. Inmiddels staat hij in zijn vier competitieduels op drie treffers. Zaterdag bedankte hij Conte voor het geschonken vertrouwen met een stevige high-five en ferme bodycheck. Het tekent de relatie tussen de twee, die allebei lijken te beseffen dat ze elkaar onmiskenbaar nodig hebben in de jacht op succes.

Broederstrijd
Woensdag vervolgt Inter zijn titeljacht, als het Lazio treft. Het is de ploeg van Jordan Lukaku, de jongste telg van de Belgisch-Congolese voetbalfamilie. De verdediger van Lazio is al maanden uit de roulatie wegens een knieblessure, maar heeft goede hoop zijn rentree te kunnen maken als hij op bezoek gaat bij het Inter van zijn grote broer. Een extra reden om een kijkje te nemen, wanneer beide ploegen elkaar morgen om 21.00 uur treffen in Stadio Giuseppe Meazza.

Analyse: hoe niet Juventus maar Inter kampioen kan worden

De overige duels in de Serie A-speelronde:

Wo 25 sep. 2019

Do 26 sep. 2019

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Meer Serie A
Meer over Serie A
Meer R. Lukaku
Meer over R. Lukaku
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.