Bevrijde Limbombe ziet terugkeer naar Nederland wel zitten

Reacties

Anthony Limbombe (27) zou maar al te graag terugkeren naar België of Nederland. De voormalig NEC’er is transfervrij nadat hij bij zijn vorige werkgever FC Nantes op een dood spoor was beland.

Bevrijde Limbombe ziet terugkeer naar Nederland wel zitten
© Pro Shots

Limbombe maakte tussen 2014 en 2016 indruk in Nederland als speler van NEC. Daarna verdiende hij een transfer naar Club Brugge, waar hij in zijn tweede jaar kampioen werd en zijn debuut maakte voor De Rode Duivels. In 2018 verbrak FC Nantes het clubrecord door de Belg voor acht miljoen euro naar het westen van Frankrijk te halen.

In het eerste seizoen speelde hij nog regelmatig, maar na een verhuurperiode aan Standard Luik kwam hij weinig meer in actie voor Les Canaris. Op 7 maart 2020 speelde Limbombe zijn laatste duel namens Nantes tegen Angers. In zijn laatste seizoen werd de linksbuiten zelfs verbannen naar het tweede elftal. Afgelopen maandag bracht Nantes een statement naar buiten, waaruit bleek dat zijn contract is ontbonden.

Na zijn roerige periode in Frankrijk zou hij graag terugkeren naar Nederland of België. ‘Nederland is een land dat ik apprecieer en waar ik goede prestaties heb neergezet’, zegt hij in gesprek met VI. ‘De mensen zijn vriendelijk en het is makkelijk om me aan te passen. Dat zie ik ook bij Ajax, waar ook Brazilianen als Antony en in het verleden David Neres zich meteen helemaal thuisvoelden. Mijn ervaringen in Frankrijk hebben me doen beseffen hoeveel ik van België en Nederland houd.’

Lees op VI PRO het volledige interview met Limbombe over zijn onstuimige Franse jaren. Over de vicieuze cirkel van pech, zijn verhoor bij de Franse politie en een inbraak. ‘Ze hadden ook een geweer. Het was angstaanjagend.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.