Bevestiging vanuit de politiek: stadions mogen weer vol

Reacties

Volle stadions gaan weer terugkeren in het betaald voetbal. Demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge hebben dit bevestigd tijdens de gebruikelijke persconferentie op de dinsdag. Er is een reeks van versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd. PSV en Willem II gaan mogelijk voor het eerst in anderhalf jaar in een vol stadion spelen.

Bevestiging vanuit de politiek: stadions mogen weer vol
© Pro Shots

Die twee clubs staan immers als eerste tegenover elkaar in de Eredivisie als de volle capaciteit weer benut mag worden. Willem II mag het stadion op 25 september uitverkopen, dan zijn de regels in Nederland inmiddels versoepeld. Voor speelrondes 5 en 6 gelden de versoepelingen nog niet, pas vanaf speelronde 7 (zie onderaan) mogen de stadions weer vol.

Toeschouwers die wedstrijden in het betaald voetbal willen bezoeken, moeten wel een vaccinatiebewijs of een negatieve coronatestuitslag kunnen overleggen. In de afgelopen maanden was dit ook al aan de orde. De laatste keer dat er in Nederland in volle stadions werd gespeeld, was in maart 2020. De afgelopen periode mocht er twee derde van de capaciteit benut worden.

Speelronde 7 in de Eredivisie


Za 25 sep. 2021

Zo 26 sep. 2021

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.