Atlético Madrid heeft zaterdagmiddag nagelaten de koppositie te grijpen in La Liga. Op bezoek bij Leganés had de topploeg aan een goal van Antoine Griezmann uiteindelijk niet genoeg.

Leganés
1 - 1
Atlético Madrid

Het duel tussen de Madrileense ploegen beloofde al geen spektakelstuk te worden. In de vier eerdere La Liga-ontmoetingen met de ploeg van Simeone had Leganés niet gescoord. En de vijfde ontmoeting werd ook allesbehalve attractief. Dat had ook te maken met de blessureproblemen bij Atlético, waar Diego Costa en Koke ontbraken en Diego Godín bovendien ook geblesseerd was. Santiago Arias had rechts in de defensie een basisplaats.

De verdediging van Atlético werd in de eerste helft nog het vaakst getest. Waar de bezoekers maar tot één doelpoging kwamen, nam de thuisploeg het doel van Jan Oblak vier keer onder vuur. De goalie hield als zo vaak zijn doel schoon. Door met 0-0 de rust te halen is Atlético nog de enige ploeg in de grote vijf Europese competities die dit seizoen nog geen goal geïncasseerd heeft in de eerste helft.

Het leek een bloedeloze 0-0 te worden, tot de 69ste minuut. Griezmann ging bij een vrije trap vanaf ruim 25 meter achter de bal staan en krulde de bal heerlijk over de muur in de korte hoek. Die goal bleek tegen de verwachting in geen goud waard, want uit een spelhervatting sloeg Leganés vlak voor tijd terug. Guido Carrillo frommelde de bal bij de tweede paal voorbij Oblak: 1-1.

Griezmann krijg nog een uitgelezen kans op de 1-2, maar die werd verprutst door de Fransman. Atlético speelde daardoor al voor de vijfde keer gelijk in dit La Liga-seizoen. De schade valt nog mee. De achterstand op Barcelona, dat zaterdagavond zonder Lionel Messi uit tegen Rayo Vallecano speelt, bedraagt één punt.