Betaald voetbal doet ultieme reddingspoging voor spelen met publiek

Reacties

Vanuit het profvoetbal wordt vrijdagmiddag een ultieme poging gedaan om de komende weken in gevulde stadions te kunnen blijven spelen. De lobby richting Den Haag is in volle gang, maar de kans van slagen wordt door betrokkenen klein geacht.

Betaald voetbal doet ultieme reddingspoging voor spelen met publiek
© Pro Shots

Tijdens een ingelaste conference call hebben clubs vanmiddag diverse ideeën geopperd die momenteel worden aangedragen richting Den Haag. Er wordt gedacht aan het sluiten van de binnenruimtes van de stadions en het voorlopig niet schenken van alcohol. Ook het verschuiven van aanvangstijdstippen – zodat de wedstrijden in het betaalde voetbal gelijk komen te liggen met de sluiting van de horeca – is besproken.

Om coronabesmettingen tegen te gaan lijkt het kabinet voornemens om de aanwezigheid van publiek bij sportwedstrijden de komende drie weken te verbieden. De KNVB reageerde middels een statement verbolgen op dit voornemen; ook vanuit de clubs is het onbegrip over de voorgenomen maatregel groot. Vrijdag om 19.00 uur zullen Mark Rutte en Hugo de Jonge tijdens een persconferentie alle nieuwe maatregelen definitief maken.

Door middel van een last-minute lobby wordt een poging gedaan om het kabinet tegemoet te komen, om zo de komende weken met publiek te kunnen blijven voetballen. De besluitvorming van het kabinet zou echter al dusdanig ver gevorderd zijn, dat de kans van slagen volgens betrokkenen niet groot is.

Indien het kabinet zijn plannen inderdaad doorzet, ligt de optie om de komende weken niet te voetballen overigens ook op tafel. De wedstrijden die de komende weken dan worden geschrapt, zouden op een later moment – bijvoorbeeld door het verkorten van de winterstop – kunnen worden ingehaald. Op die manier zouden clubs supporters tegemoet kunnen komen en wordt voorkomen dat er in de directe omgeving van de lege stadions tijdens wedstrijden grote (en voor zowel politie als de clubs) oncontroleerbare mensenmassa’s samenkomen.

Volgens verschillende bronnen zullen de duels in de Keuken Kampioen Divisie dit weekend sowieso doorgaan.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.