Beste voetbalster ter wereld mist EK door gescheurde kruisband

Reacties

Alexia Putellas moet het EK laten schieten. De aanvallende middenvelder van Spanje heeft dinsdag de voorste kruisband van haar linkerknie gescheurd tijdens de training, zo meldt Cadena Cope. Eerder maakte de nationale vrouwenploeg van Spanje melding van een 'verrekking', die nog nader onderzocht moest worden. Op beelden was te zien dat Putellas op krukken op weg was naar het ziekenhuis. 

Beste voetbalster ter wereld mist EK door gescheurde kruisband
© Pro Shots
Spanje
Spanje
4 - 1
Finland
Finland

De kruisbandblessure houdt Putellas maandenlang buitenspel, waardoor ze ook een groot deel van het seizoen met Barcelona zal moeten missen. Voor Spanje begint het EK vrijdag met een groepswedstrijd tegen Finland. Daarna staan wedstrijden tegen Duitsland (volgende week dinsdag) en Denemarken (volgende week zaterdag) op het programma. Woensdag speelt gastland Engeland de eerste wedstrijd van het toernooi tegen Oostenrijk. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spanje geldt als een van de favorieten op het EK, maar het gemis van Putellas is een grote klap. Ze is met 100 interlands (23 doelpunten) de recordinternational van Spanje en wordt gezien de beste voetbalster ter wereld. Vorig jaar won ze de Ballon d'Or Féminin en de trofee voor The Best FIFA Women's Player.

Putellas geldt als sterspeler bij Barcelona, de verliezend finalist van het afgelopen Champions League-seizoen. Ze werd verkozen als beste speelster van dat toernooi. Vorige week werd bekend dat ook aanvaller Jennifer Hermoso vanwege een knieblessure niet inzetbaar is tijdens het EK. Zij is ook een van de sterren van Barcelona en werd vorig jaar tweede in de Ballon d'Or-verkiezing, achter Putellas.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.