Best bewaarde geheim van Friesland: Van Hau genomineerd als beste talent

Reacties

Met een ronkende presentatie werd Doan Van Hau geïntroduceerd aan de Nederlandse pers, maar enkele maanden na zijn transfer naar SC Heerenveen wacht de voetballer uit Vietnam nog op zijn debuut in de Eredivisie. De Aziatische voetbalbond heeft Van Hau echter wel opgenomen in de prestigieuze verkiezing van Aziatisch Talent van het Jaar.

Best bewaarde geheim van Friesland: Van Hau genomineerd als beste talent
© Pro Shots

Van Hau werd eind augustus officieel speler van SC Heerenveen, dat hem huurde van Ha Noi FC uit Vietnam, met een optie tot koop. Het aantal Facebook-volgers vervijfvoudigde, tv-rechten zijn verkocht en de Friezen oriënteren zich op de Aziatische markt, maar vooralsnog heeft er nog nooit een speler uit Vietnam in de Eredivisie gespeeld.

Het gebrek aan speeltijd in Nederland houdt de voetbalbond van Azië niet tegen om Van Hau te nomineren. Samen met Hiroki Abe (Barcelona) en Lee Kang-in (Valencia) maakt hij kans op de titel Asian Young Footballer of the Year. Shinji Ono (1998) en Ritsu Doan (2016) behoren tot de bekendere namen die deze prijs ooit wonnen. Op donderdag 12 december horen SC Heerenveen en Van Hau of hij in de prijzen is gevallen.

Tom Knipping beschrijft hoe SC Heerenveen ook na de komst van Doan Van Hau het niet makkelijk gaat krijgen om de Aziatische markt te veroveren.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.