Beslissende El Khayati prijst Groothuizen en Hooi

Nasser El Khayati was met een assist weer goud waard voor ADO Den Haag, maar roemde ook twee ploeggenoten na de 1-0 thuiszege op FC Groningen.

'Indy Groothuizen redt ons geweldig in de 92ste minuut', reageerde El Khayati na de wedstrijd tegen Voetbal International. 'Hij heeft weleens wat kritiek gehad, maar hij was heel belangrijk en gaat echt een heel goede keeper worden.' Ook in de aanval zag hij een uitblinker. 'Elson Hooi wordt steeds belangrijker voor ons, altijd dreigend met zijn dribbels. Mooi dat hij hem maakte. We trainen erop dat onze buitenspelers bij een voorzet van de andere kant bij de goal moeten komen, dat pakte nu mooi uit.'

'Het was wel apart om tegen mijn oude trainer te spelen en hem pijn te doen', vervolgde El Khayati, die bij de amateurs van Kozakken Boys met FC Groningen-trainer Danny Buijs werkte. 'Ik hoorde dat hij zijn spelers allemaal beelden van mij heeft laten zien in de voorbereiding op dit duel, maar ik was toch weer beslissend.'

El Khayati, die dit seizoen al goed was voor zeven goals en drie assists in de Eredivisie, haalde het einde van de wedstrijd niet. In de 78ste minuut verliet hij vanwege een blessure het veld. 'Ik had er eigenlijk in de rust al afgemoeten. Soms ben ik te verliefd op het spel. Zelf zou ik nooit zeggen dat ik eraf wil, maar de trainer zag een kwartier voor tijd dat het niet meer kon bij me.'