Besiktas zakt dieper in het moeras richting Ajax-avond

Reacties

Besiktas is zo goed als zeker klaar in Europa na de winterstop en staat in het nieuwe jaar voor een flinke reparatieklus in de eigen competitie. Zaterdagavond ging het opnieuw mis voor de komende Europese tegenstander van Ajax: er werd voor de vierde keer op rij verloren.

Besiktas zakt dieper in het moeras richting Ajax-avond
© Imago
Alanyaspor
Alanyaspor
2 - 0
Beşiktaş
Beşiktaş

Met nul punten uit vier wedstrijden heeft Besiktas een klein wonder nodig om na de winterstop ook nog actief te zijn in Europa, maar de generale repetitie richting het thuisduel met Ajax was geen succesvolle. De uitclub beet zijn tanden stuk op de defensie van Alanyaspor. Hoewel Besiktas meer balbezit had en meer schoten produceerde, werd er niet gescoord tegen de nieuwe nummer drie van Turkije.

Alanyaspor kwam wel tot scoren, Khouma Babacar maakte al in de veertiende minuut de eerste treffer van de wedstrijd. Vlak voor rust werd nog een doelpunt van Emre Akbaba afgekeurd bij de thuisclub, waarna Famara Diedhiou diep in extra tijd de marge verdubbelde. Toen stond Leroy Fer in het veld, hij viel met nog enkele minuten te spelen in.

Door de nederlaag blijft Besiktas zevende staan, op tien punten van koploper Trabzonspor. Komende woensdag kan Ajax in Istanbul de groepswinst veiligstellen, een punt is daarvoor al voldoende.

Beşiktaş
Beşiktaş
1 - 2
Ajax
Ajax
UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep C UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
6
6
0
0
20-5
+15
18
2
Sporting Lissabon
6
3
0
3
14-12
+2
9
3
Borussia Dortmund
6
3
0
3
10-11
-1
9
4
Beşiktaş
6
0
0
6
3-19
-16
0
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.