'Besiktas blijft volharden, maar De Jong wil Sevilla alleen verlaten voor PSV'

Reacties

Luuk de Jong wil Sevilla alleen verlaten voor PSV. De interesse van Besiktas laat de Oranje-international koud. Met dat nieuws komt de Spaanse sportkrant AS vrijdagochtend.

'Besiktas blijft volharden, maar De Jong wil Sevilla alleen verlaten voor PSV'
© Pro Shots

Besiktas zou vol voor De Jong gaan nu de komst van Diego Costa van de baan is, maar de dertigjarige spits ziet het volgens de berichtgeving niet zitten om Sevilla te verlaten voor de Turkse grootmacht. De 38-voudig international, die het EK voortijdig moest afbreken door een blessure, wil in principe door in Andalusië, te meer omdat zijn zoon er ook is geboren.

Als De Jong dan toch zou moeten vertrekken bij Sevilla, dan heet PSV de enige optie te zijn. De Eindhovenaren zijn nog op zoek naar een vervanger van de aan Borussia Dortmund verkochte Donyell Malen. Red Bull Salzburg-aanvaller en Duits jeugdinternational Mergim Berisha is volgens Salzburger Nachrichten ook in beeld voor de vacature in de spits bij PSV.

Red Bull Salzburg-spits Mergim Berisha zou in beeld zijn bij PSV.
© Pro Shots
Red Bull Salzburg-spits Mergim Berisha zou in beeld zijn bij PSV.

Sevilla-directeur Monchi heeft volgens AS begrip voor de houding van De Jong, ook vanwege zijn goede relatie met diens zaakwaarnemer. Besiktas geeft de hoop echter niet op en is bereid te voldoen aan de financiële voorwaarden. Trainer Sergen Yalcin wil de kopsterke ex-PSV'er maar al te graag toevoegen aan zijn selectie met het oog op de Champions League.

2,8 miljoen
Volgens AS vraagt Sevilla een huursom van twee miljoen euro voor De Jong, die volgend jaar vervolgens voor vier miljoen definitief over is te nemen. De club die de 1 meter 88 lange aanvaller wil huren, zal bovendien zijn salaris van naar verluidt 2,8 miljoen euro moeten ophoesten. Maar vooralsnog is er geen signaal dat De Jong vertrekt.

De Jong staat aan de vooravond van zijn derde seizoen bij Sevilla, dat hem in 2019 voor zo'n 12,5 miljoen euro overnam van PSV. De voormalig aanvaller van FC Twente, Borussia Mönchengladbach en Newcastle United maakte zich onsterfelijk met zijn rol als matchwinner in de Europa League-finale van 2020, maar belandde vorig seizoen op het tweede plan.

Spelersprofiel

L. de Jong


Geboortedatum:
27 augustus 1990
Leeftijd:
33
Geboorteplaats:
Aigle
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,88 m
Gewicht:
86 kg
Huidige club:
PSV
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer L. de Jong
Meer over L. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.